Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:44:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO Moment de reculegere şi lumânări aprinse în amintirea democraţiei pierdute!Protest în faţa sediului PSD Prahova


7 februarie 2024

 

Peste 200 de ploieşteni, mulţi dintre ei membrii ai AUR, ai Partidului Republican si ai Forţei Identităţii Naţionale au protestat miercuri seară în faţa sediului PSD Prahova împotriva comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale. 

Protestatarii au aprins lumânări chiar în faţa uşii de intrare în sediul PSD Prahova şi au ţinut un moment de reculegere.

"Marcel Ciolacu este noul Ion Iliescu, este noul dictator. Am venit pentru a apăra democraţia. De frică ascensiunii partidelor noastre au hotărât să comaseze alegerile. Numai în dictatură se schimbă regulile în timpul jocului. PSD este groparul democraţiei", a declarat Alexandru Săraru, coordonator AUR Prahova.  La protest au fost prezenţi şi cei doi pretendenţi la candidatura pentru postul de primar al Municipiului Ploiesti: Vasile Ionescu, directorul adjunct al RASP Ploiesti, şi fostul consilier local Alexandru Stefan. Nu putea lipsi nici Adrian Semcu, aflat în postura de lider al Partidului Republican, proaspăt demis de la sefia SGU Ploiesti. 

Specialisti în drept administrativ susţin că o posibilă comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare încalcă grav atât Constituţia României, cât şi Legea Electorală. Legislaţia din România prevede că data alegerilor trebuie anunţată cu minim şase luni înainte, dar si că mandatul primarului este de PATRU ANI. Cu alte cuvinte, vom avea timp de peste trei luni doi primari în funcţie. Iar cel mai probabil se va ajunge ca primarul în funcţie, dacă va pierde alegerile, să devalizeze bugetul localităţii angajând tot felul de cheltuieli aberante pentru a-i lăsa predecesorului său visteria goală! 






Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro