Vineri, 29 martie 2024 - 3:00:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul face regulă în angajările din sistemul bugetar


20 iunie 2013

Toate posturile neocupate vor fi desfiinţate simultan cu introducerea regulii de angajare în sistemul bugetar a unei persoane la un post vacantat, în primul rând în sănătate şi educaţie, diferit de sistemul actual care permite angajarea unei persoane la şapte posturi vacantate, a anunţat premierul Victor Ponta.

 

"Săptămâna viitoare o să adoptăm ordonanţa prin care desfiinţăm toate posturile neocupate şi introducem posibilitatea de angajare 1 la 1. Acum este 1 la 7 din cauza creşterii de personal. Deci, practic, de săptămâna viitoare, la orice post eliberat se poate angaja o nouă persoană, în primul rând în sănătate şi educaţie, dar şi pentru poliţie vom face acelaşi lucru ", a spus Ponta la Antena 3.

 

În luna mai, premierul a arătat că regula de angajare în sistemul bugetar a unei singure persoane la şapte posturi vacantate va fi abrogată când va exista un consens pentru desfiinţarea posturilor neocupate, acord care nu există deoarece eliminarea acestor posturi va conduce şi la "căderea" şefilor de direcţie.

 

În 2009, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă, în urma negocierilor cu FMI, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie şi să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate, excepţii fiind acceptate doar pentru funcţiile de conducere, înalţi funcţionari şi administraţii subdimensionate. Interdicţia a fost prelungită anual, până în prezent.

 

În urma ultimelor negocieri cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul a decis să continue şi în următorii ani să reducă numărul de salariaţi în sectorul public, prin angajarea unei singure persoane la şapte posturi vacantate, sistem care va fi însă aplicat cu mai multă "flexibilitate" în principal în educaţie şi sănătate, pentru ca blocajele generate de lipsa de personal să fie eliminate. La finele anului trecut, fostul ministru al Finanţelor Florin Georgescu declara că unele ministere sau instituţii ar putea să facă angajări peste nivelul negociat cu instituţiile financiare, dar pe ansamblul personalului bugetar se va păstra regula o angajare la şapte plecări.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro