Duminică, 28 aprilie 2024 - 8:56:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Petrolul cere, din nou, reesalonarea datoriilor pe care le are către Primăria Ploiesti


19 martie 2023

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti cere o nouă reesalonare a datoriilor acumulate către municipalitate. Clubul a acumulat datorii de peste 380.000 de lei, echivalentul a circa 77.000 de euro, din închirierea spaţiilor de la stadionul "Ilie Oană", aflat în administrarea Clubului Sportiv Municipal. 

Fără reesalonarea datoriilor Petrolul nu poate obţine licenţa pentru sezonul viitor.

Consilierii locali vor discuta, luni, într-o şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre privind eşalonarea datoriilor. Astfel, conform proiectului iniţiat de primarul Andrei Volosevici, suma restantă ar urma să fie achitată în nouă rate lunare, începând din aprilie şi până în decembrie. Primele opt rate vor avea valoarea de 45.000 de lei, iar la ultima va mai rămâne o diferenţă de circa 20.000 de lei. Totodată, în această perioadă vor continua să se acumuleze majorări de întârziere, până la plata integrală a debitului, clubul angajându-se să le achite în termen de 30 de zile de la plata ultimei tranşe, conform protocolului propus.

Asociaţia Club Sportiv Petrolul 52, cea care foloseşte mărcile înregistrate din portofoliul "Petrolul", a acumulat restanţe către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, din chirii neplătite aferente perioadei iunie 2022 - martie 2023. Valoarea totală a sumei datorate către CSM pentru această perioadă, cu tot cu majorări de întârziere, depăşeşte de puţin 380.000 de lei.

Restanţele provin din închirierea stadionului "Ilie Oană" pentru competiţii şi antrenamente, circa 265.000, închrierea spaţiilor pentru sediul administrativ şi spaţiul comercial, 59.000 de lei, închirierea pentru conferinţe, circa 6.000, plus utilităţi, taxe locale şi majorări.

Eşalonarea a fost solicitată de conducerea clubului de fotbal. Într-o adresă transmisă în data de 16 martie, preşedintele ACS Petrolul 52, Claudiu Tudor, arată că procedura este "necesară în procesul de licenţiere" pentru sezonul viitor.

La rândul său, primarul Volosevici, iniţiatorul proiectului de hotărâre, notează în referatul de aprobare că "echipa de suflet a ploieştenilor face, în această perioadă, eforturi pentru obţinerea licenţei de participare şi în Sezonul 2023-2024 al Superligii Naţionale de Fotbal, iar pentru ducerea la îndeplinire a acestui demers, Asociaţia Club Sportiv Petrolul 52 Ploieşti a solicitat eşalonarea datoriei".

Este cea de a doua solicitare de reesalonare a datoriilor de care ar putea beneficia clubul Petrolul Ploiesti. În iunie 2022, alesii locali au reesalonat o datorie de peste 200.000 de lei a clubului. Petrolul trebuia să plătească în trei transe suma respectivă, încă, conform surselor din Primăriei, clubul nu a onorat niciodată această înţelegere.

Rămâne de văzut dacă alesii locali vor accepta o nouă reesalonare si cum va plăti clubul datoriile.

Discuţiile avansate cu Marian Copilu pentru preluarea clubului, presupun in prima fază ca noul presedinte să imprumute Petrolul cu suma de 700.000 de euro, menită să acopere datoriile urgente, care ar putea duce la neprimirea licenţei pentru sezonul viitor.

Între timp, clubul si-a cesionat si drepturile TV care vor trebui primite în viitorul sezon fotbalistic. 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro