Luni, 22 iulie 2024 - 4:56:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CE: România are 68 de gropi de gunoi care pun sănătatea oamenilor în pericol


16 februarie 2017

Comisia Europeană a dat în judecată România la Curtea de Justiţie a UE pentru că nu a închis şi rebilitat 68 de depozite ilegale de deşeuri. Acestea constituie un risc grav pentru sănătatea oamenilor şi pentru mediu

România nu a luat nicio măsură în privinţa deopozitelor de deşuri care nu respectă regulile, deşi a fost avertizată de mai multe ori de Comisia Europeană.Statele membre ale Uniunii Europene au obligaţia de a recupera şi de a elimina deşeurile într-un mod în care să nu pună pericol sănătatea oamenilor şi mediul încojurător.

Statul român ar fi trebuit să închidă gropile de gunoi neconforme până pe 16 iulie 2009.

Măsuri asemănătoare au fost luat şi împotriva altor şase state membre, precum Bulgaria, Cipru, Spania, Italia, Slovenia şi Slovacia. Au fost emise deja hotărâre de justiţie în ceea ce priveşte Bulgaria, Cipru şi Spania.

Sunt mai multe modalităţi de eliminare a deşeurile, iar cea mai durabilă din punct de vedere ecologic este aceea prin care deşeurile sunt îngropate în sol.

Numai în judeţul Braşov ar fi cinci gropi de gunoi neconforme. Judeţul riscă o amendă de 1,8 milioane de euro.

Închiderea celor 5 gropi de gunoi care nu respectă legislaţia de mediu se poate face de către fiecare primărie în parte, sau de către Consiliul Judeţean prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară. Întregul proces ar costa în jur de 6 milioane de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro