Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:21:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Municipiul Câmpina NU este inclus pe lista oraşelor unde vor fi interzise carnea, laptele şi maşinile


5 septembrie 2023

Municipiul Câmpina este din nou ţinta unui fake news. Probabil că liniştea din cel de al doilea municipiu al judeţului Prahova deranjează, aşa că periodic sunt aruncate în mediul public tot felul de dezinformări. 

Autorităţile locale au emis un comunicat de presă pentru a anunţa populaţia că municipiul Câmpina NU este inclus pe lista oraşelor unde vor fi interzise carnea, laptele şi maşinile, pentru că nu face parte din C40 – Cities Climate Leadership Group, coaliţia oraşelor din lume care au aderat la proiectul „zero carne, zero lapte, zero maşini”.

De altfel, nicio localitate din România nu este membră a acestui grup, lucru care poate fi uşor de verificat pe pagina web a grupului C40, precum şi pe site-ul  Forumului Economic Mondial

Municipiul Câmpina are o Strategie de adaptare la schimbările climatice, realizată cu fonduri europene, dar măsurile adoptate se referă la reducerea emisiilor de carbon şi atenuarea impactului schimbărilor climatice asupra mediului şi populaţiei, în niciun caz interzicerea cărnii, laptelui şi maşinilor sau obligativitatea cumpărării a cel mult trei haine/persoană/an, aşa cum se menţionează în mediul online.

Este regretabil că o astfel de informaţie falsă a fost preluată de mai multe publicaţii fără o minimă verificare şi documentare. De altfel,  ultimii trei ani, au mai fost lansate pe piaţa media locală ori naţională, de către diverse publicaţii, la comanda patronilor sau a unor importanţi clienţi de publicitate, informaţii neadevărate legate de proiectele şi activitatea primarului municipiului Câmpina sau instituţiei per ansamblu, se specifică într-un comunicat de presă.

De asemenea, în comunicat se dau asigurări şi că cetăţenii nu au de ce să se teamă şi nu trebuie să creadă asemenea aberaţii. Câmpina are o administraţie locală responsabilă, care nu va adera niciodată la o organizaţie ale cărei proiecte ar afecta viaţa cetăţenilor şi care nu va lua niciodată decizii în defavoarea oraşului şi locuitorilor săi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro