Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:29:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce înseamnă starea de urgenţă din Vrancea?


13 februarie 2012

zapada_1Gabriel Berca, ministrul Administraţiei şi Internelor, a aprobat starea de alertă pentru judeţul Vrancea. Secretarul de stat în MAI, Mihai Capră, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă că prefectul de Vrancea a solicitat instaurarea stării de alertă. Ministrul a aprobat cererea şi a precizat că starea de alertă în judeţul Vrancea este valabilă până marţi şi că acest lucru nu presupune alte lucruri suplimentare.

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră, a precizat că situaţia de urgenţă nu este o procedură constatată printr-un act administrativ, ci prin OUG 21/1999. Conform OUG 21 se pot dispune orice măsuri necesare pentru înlăturarea stării de forţă majoră.

Potrivit secretarului de stat, starea de urgenţă presupune că autorităţile publice locale cu competenţe îşi declară neputinţa de a rezolva problemele, astfel că se transferă competenţele la Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă, care preia conducerea operaţiunilor.

Starea de urgenţă presupune limitarea sau interzicerea autovehiculelor pe unele drumuri, controlul unor persoane sau măsuri de evacuare.

Totodată, Consiliul Judeţean Vrancea a solicitat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale sprijin cu şase autofreze şi zece încărcătoare frontale tip Wolla.

În prezent, în judeţul Vrancea, mai sunt izolate 30 de sate din 13 comune, unde nu se poate ajunge din cauza drumurilor înzăpezite. În aceste sate locuiesc peste 10.000 de persoane. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, declara, vineri seară, că a fost instituită situaţie de urgenţă în judeţ, în condiţiile în care zeci de mii de persoane sunt izolate din cauza zăpezii.

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu de ninsori abundente până marţi la ora 14.00 şi au extins-o pentru jumătatea sudică a ţării, potrivit informării postate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Astfel, de luni, ora 12.00 până marţi, ora 2.00, Codul portocaliu de ninsori abundente va fi valabil pentru toate judeţele din jumătatea sudică a ţării şi pentru Dobrogea.

Vor fi afectate municipiul Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea. Aici va ninge abundent, iar vantul va sufla cu rafale de până la 55 kilometri pe oră, stratul nou de zăpadă depăşind 30 - 50 de centimetri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro