Marţi, 23 aprilie 2024 - 4:41:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Plăţi nelegale pentru prime şi servicii neprobate cu documente, depistate la CSM Ploieşti


1 februarie 2017

Inspectorii Camerei de Conturi Prahova au depistat o serie de nereguli la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Ploieşti legate de plata unor prime şi achitarea anumitor servicii care nu au fost probate cu documente justificative.

Potrivit raportului aferent anului 2015 postat pe site-ul Curţii de Conturi a României, în urma auditului financiar efectuat asupra situaţiilor financiare întocmite la data de 31 decembrie 2015 au fost constatate nereguli la CSM Ploieşti, structură care funcţionează în subordinea Primăriei Ploieşti.

Astfel, inspectorii Camerei de Conturi Prahova au constatat că, în perioada iunie — septembrie 2015, au fost plătite nelegal prime în valoare de 27.444 lei unor angajaţi din cadrul clubului, respectiv director, şef serviciu contabilitate, jurist, contabil, inspector de specialitate achiziţii, fiind calculate majorări în suma de 5.758 lei.

De asemenea, au fost acceptate la plată şi decontate facturi privind servicii de masă neprobate cu documente justificative care să ateste prestaţia.

"Lipsa documentelor justificative, şi/sau întocmirea acestora cu informaţii incomplete, astfel încât exactitatea şi realitatea sumelor datorate să nu poată fi considerate certe, a condus la prejudicierea entităţii cu suma de 28.693,50 lei; pentru plata fără contraprestaţie au fost calculate majorări de întârziere de 9.523 lei. S-au efectuat plăţi pentru servicii de cazare în valoare de 1.050 lei, pentru persoane care nu au legătură cu activitatea sportivă pentru care s-au efectuat, respectiv prestaţii nereale, pentru care au fost calculate majorări de întârziere de 349 lei", arată documentul citat.

Conform raportului, CSM Ploieşti a angajat şi efectuat plăţi pentru drepturi de natură salarială în baza unor contracte civile de prestări servicii pentru care nu s-au calculat şi plătit contribuţiile angajatorului la bugetul de stat.

La nivelul aceleiaşi structuri au fost depistate şi alte nereguli referitoare la încheierea în mod ilegal a unor contracte de finanţare cu o structură de drept privat.

"În perioada 2014 — 2015 s-au încheiat nelegal contracte de finanţare nerambursabilă cu o structură de drept privat pentru finanţarea activităţii sportive, în condiţiile în care aceasta nu desfăşura direct aceste activităţi, în fapt, realizându-se finanţarea indirectă a unei structuri sportive de drept public — neeligibilă conform art. 3(1) din Legea nr. 350/2005. În baza acestor contracte, au fost alocate fonduri bugetare de 2.175.834 lei, din care: în anul 2014 — 1.602.000 lei; în anul 2015 — 573.834 lei. Plăţile în valoare totală de 2.175.834 lei, efectuate de la articolul bugetar 20.01.09 'Materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional', în baza contractelor de finanţare reprezintă prejudiciu pentru entitate", arată sursa citată.

Totodată, s-au achitat nejustificat lucrări de reparaţii la clădirea CS Petrolul Ploieşti pentru o suprafaţă mai mare decât cea realizată efectiv, fiind calculate plăţi nedatorate în sumă totală de 24.548 lei şi accesorii de 6.382 lei, se mai precizează în raport.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro