Marţi, 19 martie 2024 - 1:26:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO/ VIDEO Ziua Natională a României, sărbătorită la Beirut si Byblos! Mesajul primarului Vasile Diaconu pentru românii de acasă


1 decembrie 2022



Ziua Naţională a României a fost sărbătorită si in Liban. Un grup de români a arborat drapelul românesc la Byblos si Beirut, in Liban. 

Mândria de a fi român este simţită de 1 decembrie în orice colţ al acestei lumi. Tricolorul ii insoteste pe români oriunde, iar ii-le românesti au impânzit lumea.  Asa se face că de 1 decembrie, un grup de prahoveni au sărbătorit Ziua Naţională la Byblos si Beirut în Liban. Ba mai mult, i-au invăţat pe ghizii libanezi să spună „La multi ani, România”! 

Printre prahovenii aflaţi departe de ţară s-a aflat şi Vasile Diaconu, primarul comunei Măgurele. Tot grupul de turisti români s-a imbrăcat in costume populare, au cântat Deşteaptă-te române si Hora Unirii si si-au urat La multi ani. 

"În acest an am sărbătorit Ziua Naţională departe de ţară. Suntem în concediu în Liban alături de familie si de mai mulţi prieteni. Nu puteam lăsa să treacă oricum Ziua Naţională a României. Chiar dacă nu suntem acasă avem cum noi tricolorul şi costumele populare, iar horă ca a noastră nu au mai văzut libanezii. Ghizii au fost incântaţi de ţara noastră si au invăţat să spună La mulţi ani, România", ne-a povestit Vasile Diaconu, primarul Comunei Măgurele si presedinte al ACOR Prahova.

Vasile Diaconu este un român adevărat, care nu ratează niciun moment de a isi promova tara. A confectionat cel mai lung tricolor din Prahova, a impodobit comuna cu stegulete tricolore, organizează permanent diverse evenimente istorice si visează la Unirea Basarabiei cu România. 









 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro