Luni, 29 aprilie 2024 - 7:33:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lucrările la Centrul de Radioterapie deblocate de viceprimarul Cristian Ganea!


10 aprilie 2020

Lucrările la Centrul de Radioterapie de la Spitalul Schuller din Ploieşti intraseră într-un nou impas. Un document primit de la ISU susţine că proiectul nu are toate avizele şi că este nevoie ca cineva să îşi asume responsabilitatea pentru ca investiţia să poată demara urgent.

Doar că, aşa cum ne-am obişnuit la Primăria Ploieşti, responsabilitatea era pasată de la unul la altul, iar şansele pentru ca bolnavii de cancer din Prahova şi judeţele limitrofe să poată face şedinţele de radioterapie aici scădeau pe zi ce trece.

O singură persoană a înţeles nevoia, pacienţilor oncologici de a nu mai fi plimbaţi pe drumuri, zeci de kilometrii pentru şedinţele de radioterapie care le dă speranţa la viaţă.

Viceprimarul Cristian Ganea şi-a asumat semnarea unui document prin care sunt asumate distanţele mai mici faţă de cele solicitate de ISU, distanţe care au reieşit din configuraţia terenului şi a elaborat un plan detaliat al măsurilor anti incendiu prevăzute clar în construcţia viitorului Centru de Radioterapie.

"Oamenii au nevoie de acest Centru de Radioterapie şi îl aşteaptă de mult timp. Nu se poate să amânăm la nesfârşit şi să nu le asigurăm pacienţilor oncologici o şansă la viaţă. Am acceptat să îmi asum responsabilitatea deoarece sunt sute de pacienţi care depind de această investiţie, care au nevoie de şedinţele de radioterapie. Orice om are dreptul la viaţă şi nimeni nu poate să înşele speranţele unui bolnav cu un diagnostic atât de dur", ne-a spus viceprimarul Cristian Ganea.

Centrul de radioterapie de la Spitalul Schuller din Ploieşti este una dintre investiţiile din domeniul sanitar mult aşteptate de către bolnavii de cancer, atât din Prahova, cât şi din judeţele limitrofe.

Despre centrul de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploieşti se discută de foarte multă vreme, fiind necesar pentru pacienţii oncologici care au nevoie de tratament de specialitate în anumite afecţiuni care în prezent nu pot fi tratate decât în marile centre universitare.

Lucrările vor fi finanţate cu fonduri de la Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova şi au fost amânate, din diverse motive, mai bine de doi ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro