Marţi, 19 martie 2024 - 12:32:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Interpelare dură a consilierului George Botez la adresa CSM Ploieşti! Cum au fost făcute angajările de la clubul sportiv?


27 mai 2021

Clubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe...şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru a face performanţă. Venit cu declaraţii pompieristice, primarul Andrei Volosevici, bineînţeles cu ajutorul managerului Valeriu Răchită, a transformat clubul într-un fel de pension al oamenilor de partid care musai trebuiau angajaţi pe salarii bunicele fără a munci prea mult. Situaţia a ajuns în atenţia avocatului George Botez, consilier local PSD, care a adresat conducerii CSM o interpelare dură care solicită foarte multe informaţii publice despre activitatea clubului:

Interpelare adresata Domnului primar Andrei Liviu Volosevici, domnului viceprimar Daniel Nicodim si doamnei viceprimar Magdalena Trofin si domnului director adjunct al CSM Ploiesti - Lucian Radulescu privind CSM Ploiesti. 

Alaturandu-ne fara rezerve ideii promovata de dumneavoastra privind un CSM Ploiesti functionand legal si curat, cu eficienta impusa de utilizarea judicioasa a banilor publici, formulam urmatoarea interpelare:

Potrivit luarilor de pozitie exprimate in presa de catre consilierul directorului CSM/antrenorul de fotbal dl Valeriu Rachita, structura sportiva a CSM Ploiesti nu ar fi reglementata prin acte normative, astfel incat pot fi realizate angajari fara constrangeri.

Am solicitat si am primit de la conducerea CSM Ploiesti situatia angajarilor in club, ocazie cu care am constatat – cu titlu de exemplu - existenta unui numar de 3 functii de metodist, actualmente ocupate.

Din analiza actelor de reglementare intocmite de catre Consiliul Local Ploiesti, in contrast vadit cu sustinerile persoanei mai sus mentionate, am constatat ca structura sportiva a CSM Ploiesti este reglementata ca numar de posturi si natura acestora prin hotarare de consiliu local, ultima fiind cea cu numarul 250/28 iulie 2016 in care functiile respective nu se regasesc.

In conditiile de mai sus, avem urmatoarele solicitari : 

- Sa ne comunicati daca exista o aprobare ulterioara celei mentionata de noi (HCL numarul 250/28 iulie 2016) prin care au fost infiintate aceste posturi, de catre cine a fost emisa si la ce data ; 

- Sa ne comunicati in urma unei analize bazata pe schema structurii sportive aprobata prin HCL nr. 250/28 iulie 2016 daca exista persoane incadrate actualmente pe functii care nu sunt prevazute in aceasta structura, dar si cu referire la perioada 01.10.2020 – 26.05.2021 ; 

- In situatia in care raspunsul la subpunctul supra este afirmativ, sa ne comunicati ce eforturi financiare a facut CSM Ploiesti cu plata acelor persoane (salariu plus alte cheltuieli aferente – taxe ), pe fiecare post in parte si in total, la nivel de club ; 

- In situatia identificarii unor angajari – pe structura sportiva sau pe cea a salariatilor cu contract de munca – a unor persoane pe posturi nereglementate legal ( spre exemplu consilier al directorului ) solicitam sa ne comunicati numele persoanelor semnatare din partea CSM a contractelor de munca/contractelor de prestari sportive si functia detinuta de acestea. 


Gurile rele spun că interpelarea avocatului Botez a deranjat foarte mult conducerea CSM Ploieşti care caută tertipuri pentru a nu îi răspunde consilierului local. Cei trei metodişti angajaţi ai CSM Ploieşti sunt toţi oameni ai PNL. Vorbim despre Lia Ilie, fosta soţie a ex directorului de la Hale şi Pieţe, Emanoil Ilie, o doamnă specializată în orice, dar nu în sport, despre Valentin Măchiţescu, fratele consilierului local Dragoş Măchiţescu şi despre Patrik Scoruş, fiul lui Fernando Scoruş. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro