Joi, 26 aprilie 2018 - 7:53:23
EUR
EURO = 4.649 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.816 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

O bogată suită de manifestări de ZIUA CULTURII NAŢIONALE, la Ploieşti


16 ianuarie 2016

Aproape pe toată durata zilei de 15 ianuarie, la Ploiesti, a avut loc o amplă paletă de manifestări cultural-artistice dedicate, în special, poetului naţional Mihai Eminescu, dar şi altor personalităţi culturale şi artistice ale neamului românesc.

La Teatrul Toma Caragiu,  sărbătoarea a început cu depuneri de flori la bustul marelui si regretatului actor Toma Caragiu. Au urmat: un spectacol pt. copii şi vizionarea expoziţiei de pictură Călăreţul etern, a Artistului plastic Valeriu Scărlătescu şi a expoziţiei de artă fotografică Klaudia Kaczmarczyk - Polonia.

La Muzeul Ceasului, ale cărei lucrări de renovare şi extindere sunt în faza de finalizare, s-a elogiat personalitatea prof. emerit Nicolae Simache - creatorul acestui muzeu unic in sud-estul Europei şi s-au depus flori la bustul Profesorului ridicat în curtea Muzeului. Numerosul public prezent la manifestare, inclusiv un grup de elevi de la Şcoala Nicolae Simache au fost invitaţi să viziteze sălile expozionale de la parter şi etaj, cu toţii rămânând impresionati de noua şi modernă faţă a acestui muzeu, care se va redeschide, sperăm, îm primăvara acestui an.

În drum se statuia lui Mihai Eminescu, am remarcat buchete de flori depuse deja la monumentele lui IL Caragiale, Paul Constantinescu, Nichita Stănescu, N.Iorga, Ienăchiţă Văcărescu...În acelaşi timp, pe Aleea Scriitorilor din Parcul Constantin Stere au fost depuse flori la toate cele 11 impunătoare statui.

Manifestarea principală a zilei a fost, fără îndoilală, omagierea Poetului Naţional, la bustul aflat în centrul orasului. După o scurtă prezentare, în cuvinte calde şi elogioase, făcută de Constantin Viorel Stere, directorul Direcţiei judeţene de cultură şi patrimoniu, au urmat depunerile de flori din partea Prefecturii Prahova,  Consiliului judeţean, Primăriei Ploiesti, numeroase instituţii de cultură şi artă, partide politice, elevi.

Organizatorii locali ai Zilei Culturii Naţionale au avut în vedere şi un excepţional moment cultural şi artistic, găzduit de moderna sală Europa a Consiliului Judeţean Prahova. Numerosul public a avut prilejul să-i urmărească: pe scriitorul  Ioan Groşan - membru al USR, arh, Călin Hoinărescu - vicepreşedinte al Uniunii Arhitectilor din România, prof.dr. Mihai Cochinescu, profesor de estetică şi pian la Colegiul de artă Carmen Sylva Ploiesti.

Momentele artistice au fost susţinute de Corala Casei de cultură Plopeni, dirijor Cornel Mutu, precum şi de elevii Ana Raicu, Maria Alexandru Sinu, Florin Nae, Ştefania Istrate - remarcabile talente ale Colegiului de artă Carmen Sylva. De asemenea, s-a vizitat interesanta expoziţie cu monumente restaurate în judeţul Prahova, aflată in foayerul sălii Europa.

Şi pentru că am amintit de monumente, am aflat, de la Mircea Cosma, preşedintele Societăţii cultural-istorice Mihai Viteazul Ploiesti, că în cursul acestei măreţe Zi a Culturii Naţionale, s-a început turnarerea în bronz la bustul basarabeanului Nicolae Casso, supranumit "Filosoful din Chişcăreni", fost preşedinte al judecătorilor de pace din judeţul Băţi şi fost preşedinte al nobilimii basarabene din sec.al XIX-lea.

SMV Ploieşti a raspuns, astfel, la propunerea făcută de elevii Liceului Nicolae Casso din Chişcăreni, susţinută de Silvia Ţurcanu- primarul comunei, Fundaţia Nicolae Titulescu.ro, Editura Timpul.md.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(423 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Siteuri profesionale la preturi incredibil de mici

Cristi Cimpeanu foto

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Este o zi favorabila in general, in care aveti sanse sa realizati tot ce v-ati propus. Sunt favorizate in special relatiile cu colegii de munca si partenerii de afaceri, precum si demararea unor proiecte sau activitati noi. Aveti capacitatea de a lua decizii inspirate in chestiuni financiare, asa ca puteti face planuri privind investii pe termen mediu si lung. In a doua parte a zilei este posibil sa aveti musafiri sau sa primiti vesti de la cineva de departe. taur In prima parte a zilei este posibil sa survina evenimente neprevazute care va impiedica sa va respectati programul stabilit pentru azi. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va ingrijorati, fiindca schimbarile survenite par sa va fie favorabile. S-ar putea sa faceti cunostinta cu o persoana mai in varsta care este dispusa sa va ajute sa demarati o activitate extraprofesionala. Va sfatuim sa evitati speculatiile financiare.
GEMENI RAC
gemeni Contextul astral al zilei este favorabil studiului, calatoriilor in interes personal si comunicarii. Este posibil sa suferiti o deziluzie in plan sentimental, dar sunteti capabil sa o depasiti destul de usor. Sunteti activ in societate si simtiti ca prietenii va sunt aproape. Va recomandam sa nu neglijati odihna. rac Este o zi favorabila in toate domeniile si aveti sanse mari sa depasiti usor eventualele dificultati si sa realizati tot ce v-ati propus.Sunt favorizate mai ales studiile aprofundate, examenele si sustinerea unor lucrari sau proiecte. Relatiile sentimentale ar trebui sa decurga foarte bine, dar eastrolog.ro va sfatuieste sa acordati mai multa atentie persoanei iubite.
LEU FECIOARĂ
leu Este o zi favorabila in plan financiar. La locul de munca si in afaceri aveti posibilitatea sa obtineti cu usurinta mici castiguri. Este posibil sa faceti planuri in ceea ce priveste o investitie pe termen lung sau studiile unui membru al familiei. Va sfatuim sa va menajati sanatatea si sa nu neglijati odihna fecioara In prima parte a zilei s-ar putea ivi posibilitatea de a demara o afacere noua pe cont propriu. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va grabiti sa luati o decizie azi, fiindca exista riscul sa nu fie cea mai buna.Este de asteptat ca relatia cu persoana iubita sa decurga fara probleme deosebite. Aveti ocazia sa petreceti impreuna o seara romantica.
BALANŢĂ SCORPION
balanta S-ar putea sa fiti tentat sa refuzati propunerea unei persoane apropiate de a face o mica afacere impreuna. Va sfatuim sa analizati propunerea cu atentie, pentru ca sunt sanse ca afacerea sa fie mai avantajoasa decat pare.Ar fi bine sa acordati mai multa atentie chestiunilor profesionale urgente, pentru ca altfel exista riscul sa suferiti o pierdere sau o penalizare.In a doua parte a zilei este recomandabil sa fiti cumpatat la masa, pentru a evita o posibila problema de sanatate. scorpion In prima parte a zilei este posibil sa aveti de facut cateva drumuri scurte in interes profesional, pentru a rezolva o chestiune birocratica sau juridica. Puteti fi optimist, fiindca aveti sanse sa obtineti ceea ce doriti.Daca aveti ezitari in privinta unei investitii pe termen scurt, eastrolog.ro va sugereaza sa apelati la sprijinul financiar si sfaturile unei persoane apropiate cu experienta in domeniu.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In prima parte a zilei s-ar putea sa aflati ca in curand va trebui sa faceti o deplasare in interes profesional.Contextul astral al zilei este favorabil pentru sustinerea unui examen sau prezentarea unui proiect.De asemenea, este o zi buna pentru a face planuri de viitor pe termen lung capricorn La locul de munca sau in afaceri pot avea loc schimbari care va favorizeaza. Eastrolog.ro va semnaleaza ca in contextul astral de azi posibilitatea sa va asumati noi responsabilitati si sa va faceti remarcat prin initiative inspirate.In a doua parte a zilei s-ar putea sa primiti vesti bune de la o ruda despre care nu mai stiati nimic de mult timp. Este posibil sa aflati despre casatoria unor persoane cunoscute.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Contextul astral al zilei de azi va este favorabil in plan profesional si in afaceri. Aveti posibilitatea sa finalizati lucrari incepute mai demult. Este de asteptat sa va simtiti in forma si bine dispus. Aveti capacitatea sa luati decizii corecte cu privire la chestiunile financiare. Este o zi buna pentru comunicarea cu partenerul de viata si cu prietenii. Va sfatuim sa nu va uitati promisiunile. pesti Chiar daca nu sunteti foarte multumit de situatia financiara, forma fizica si psihica excelenta va ajuta sa depasiti mai usor grijile de zi cu zi.In a doua parte a zilei este posibil sa faceti planuri pentru o calatorie in interesul familiei. Pentru a evita surprizele neplacute, eastrolog.ro va recomanda sa contati numai pe banii pe care ii aveti deja
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro