Miercuri, 20 februarie 2019 - 8:10:13
EUR
EURO = 4.7401 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 4.185 RON
Dolarul american a scazut
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Bucureştiul pierde finanţare de peste 132 milioane lei


19 decembrie 2015

Bucureştiul pierde finanţare din fonduri europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de peste 124 de milioane de lei pentru trei proiecte care nu vor fi finalizate la 31 decembrie, termen stabilit prin acordul de finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial 2007-2013 (POR), se arată într-un comunicat transmis, vineri, de biroul de presă al Primăriei Capitalei.

Alte aproximativ opt milioane de lei, care puteau fi utilizaţi din fonduri europene, vor fi plătiţi din bugetul Primăriei Capitalei pentru continuarea altor trei proiecte, pentru care s-a solicitat prelungirea termenului de implementare până la data de 30 iunie 2016.

„Situaţia proiectelor cu finanţare europeană arată clar modul în care a fost administrat oraşul până acum: dezastruos, în total dispreţ faţă de banul public, faţă de bucureşteni. Nu este o situaţie cu care să ne mândrim. Este o realitate de la care pornim pentru a încerca să îndreptăm erorile trecutului. Avem obligaţia şi responsabilitatea unui act administrativ eficient, în interesul bucureştenilor, iar eforturile Primăriei Capitalei se vor îndrepta către acest obiectiv. Am ţinut să fac publică situaţia proiectelor cu finanţare europeană pentru că bucureştenii trebuie să ştie faptul că s-au pierdut aceşti bani, iar noi va trebui să suportăm din taxe şi impozite locale acest lucru. Vom avea o gaură în buget, iar vina aceasta este în întregime a fostei administraţii. Va trebui să ducem proiectele la bun sfârşit, iar acest lucru îl vom face din surse proprii. Administrarea dezastruoasă a primăriei ne va costa pe fiecare dintre noi”, a declarat, vineri, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

Finanţarea de peste 124 de milioane de lei care nu mai poate fi decontată din fonduri europene şi de la bugetul de stat reprezenta cofinanţarea proiectelor pentru realizarea pasajului rutier de la Piaţa Sudului, amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca, precum şi pentru lucrările de construire a ambulatoriului la Spitalul „Foişor”, se arată în comunicatul transmis de Primărie.

Se menţionează că alte trei proiecte — consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu” şi proiectul de reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului clinic de copii „Victor Gomoiu”—, ale căror lucrări sunt aproape finalizate, pierd finanţare în valoare totală de aproximativ opt milioane de lei.

Primăria Capitalei a obţinut finanţare europeană pentru realizarea a opt obiective de interes public, prin Programul Operaţional Regional 2007 — 2013. Acestea sunt: Consolidare, restaurare şi conservare la patru monumente (Arcul de Triumf, Casa Cesianu, Muzeul „Nicolae Minovici” şi Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”), reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriilor de la Spitalele „Victor Gomoiu” şi ”Foişor”, amenajarea circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca, precum şi modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului.

Valoarea totală a acestor proiecte a fost estimată la 313.490.033 lei din care 191.066.216 lei reprezenta finanţare nerambursabilă din fonduri europene şi contribuţie de la bugetul de stat al României, prin POR 2007-2013. Termenul de finalizare a celor opt proiecte este de 31 decembrie.

Primarul general interimar Răzvan Sava a solicitat responsabililor din Primăria Capitalei o analiză a stadiului acestor proiecte. Potrivit raportului prezentat, doar două proiecte din cele opt, şi anume Casa Cesianu (proiect în valoare de 8.585.807 lei) şi Muzeul ”Nicolae Minovici” (proiect în valoare totală de 14.995.314 lei), sunt finalizate la termen.

Lucrările la ambulatoriul de la Spitalul „Victor Gomoiu” — proiect în valoare de 10.521.149 lei — sunt finalizate în proporţie de 100%, însă nu au fost decontate, conform proiectului de finanţare, informarea şi publicitatea proiectului, auditul de proiect şi managementul proiectului. Pentru realizarea obiectivelor amintite sunt estimate costuri în valoare de aproximativ 60.000 lei, care nu vor putea fi decontate din fonduri europene, se arată în comunicat.

La Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu” — proiect în valoare de 11.105.896 lei — lucrările au fost finalizate în proporţie de 80%, urmând să fie achitată o diferenţă de 4.442.358,59 lei de la bugetul local al Primăriei Capitalei.

Consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf — proiect în valoare de 30.461.626 lei — se află de asemenea în stadiu avansat al lucrărilor, fiind finalizat în proporţie de 86%. Pentru acest proiect au fost deja utilizaţi 17.733.716 lei, până în luna august 2015, alte lucrări în valoare de 3.770.508 lei urmând să fie decontate până la sfârşitul acestui an.

Pentru acest obiectiv, contribuţia din fonduri europene şi bugetul de stat a fost estimată la 22.522.381 lei. Din această sumă, s-au utilizat 19.369.248 lei, diferenţa, în valoare de 3.153.133 lei, urmând să fie suportată din bugetul local al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Primarul general va solicita Consiliului General al Municipiului Bucureşti prelungirea acestor proiecte până la data de 30 iunie 2016 şi acordul legislativului oraşului pentru finanţarea, de la bugetul local, a sumelor necesare finalizării proiectelor.

Dacă CGMB nu va fi de acord cu prelungirea şi finanţarea de la bugetul local a acestor proiecte, Bucureştiul va trebui să restituie şi banii europeni utilizaţi deja pentru cele trei obiective, se arată în comunicatul PMB.

„Cele mai grave probleme sunt înregistrate la proiectele Piaţa Sudului, circuitul turistic Floreasca — Tei şi ambulatoriul de la Spitalul ‘Foişor’, potrivit raportului prezentat primarului general de către responsabilii municipali cu implementarea proiectelor cu finanţare europeană”, menţionează PMB.

La Piaţa Sudului, obiectiv a cărui valoare a fost estimată la 127.140.761 lei, s-au cheltuit până în prezent 18.401.041 lei (inclusiv TVA). Începând cu 1 ianuarie 2016, orice decont al lucrărilor pentru acest proiect nu mai poate fi plătit din fonduri europene, potrivit legii. Bucureştiul pierde astfel o finanţare europeană de 83.894.535 lei, sumă ce va fi acoperită din bugetul Primăriei Capitalei, pentru continuarea lucrărilor, informează sursa citată.

O situaţie la fel de gravă se înregistrează şi în cazul proiectului circuit turistic pe lacurile Floreasca — Tei, unde se pierde o finanţare europeană în valoare totală de 23.519.736 lei. Valoarea estimată a proiectului este de 88.355.487 lei.

La Spitalul ”Foişor”, unde trebuia amenajat un ambulatoriu integrat, finanţarea europeană în valoare de 16.769.381 lei se pierde integral. Valoarea estimată a acestui proiect a fost de 22.323.988 lei.

Valoarea totală a fondurilor europene şi de la bugetul de stat care nu mai pot fi utilizate pentru cele trei proiecte de mai sus este de 124.183.654 lei.

„Potrivit raportului făcut de responsabilii municipali care au gestionat proiectele cu finanţare europeană, cauzele care au dus la această situaţie gravă ar fi eroarea de proiectare. La Piaţa Sudului, precum şi în cazul circuitului turistic Floreasca — Tei, proiectantul nu a ţinut cont de planul de reţele subterane. În cazul ambulatoriului de la Spitalul „Foişor”, s-au înregistrat neconcordanţe şi erori în proiectul tehnic, situaţie care a dus la revizuirea proiectului de două ori, în 2014, respectiv 2015″, mai precizează PMB.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(134 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Persoana iubita ar putea sa interpreteze gresit dorinta dumneavoastra de a avea mai multa libertate de miscare. Prin urmare, eastrolog.ro va sfatuieste sa va exprimati cat mai clar ideile, ca sa evitati o neintelegere cu consecinte neplacute. In plan profesional si in afaceri, va sfatuim sa va abtineti de la actiuni speculative, fiindca este posibil ca intuitia sa va insele. taur In prima parte a zilei este posibil sa aveti dificultati de comunicare, din cauza carora relatiile cu cei din jur pot avea de suferit. Se pare ca resimtiti oboseala acumulata in ultima perioada. N-ar strica sa va odihniti mai mult. Daca se iveste ocazia sa participati la o intrunire cu persoane apropiate impreuna cu persoana iubita, va recomandam sa profitati.
GEMENI RAC
gemeni Este posibil ca relatia cu partenerul de viata sa aiba de suferit din cauza unor neintelegeri de moment. Pentru a evita o cearta, eastrolog.ro va recomanda sa va pastrati calmul si sa fiti cat mai diplomat. In a doua parte a zilei, sfaturile unui barbat va pot ajuta sa depasiti mai usor momentele tensionate si sa restabiliti armonia in camin rac Este posibil sa constatati ca o afacere in care v-ati pus mari sperante nu merge asa cum v-ati dorit si nu produce beneficii pe masura asteptarilor. Azi eastrolog.ro va recomanda sa nu va asumati niciun risc, pentru ca va puteti alege cu pagube importante. In familie, va sfatuim sa va temperati impulsivitatea si sa evitati discutiile in contradictoriu. In partea a doua a zilei este posibil sa primiti oaspeti din alta localitate, care va aduc o veste buna.
LEU FECIOARĂ
leu In prima parte a zilei este posibil sa faceti o scurta calatorie in interes personal. Va sfatuim sa fiti foarte atent la acte si la bagaje, pentru ca exista riscul sa pierdeti ceva. Sunt sanse sa vi se propuna o colaborare tentanta. Sfatul eastrologului este sa nu va grabiti sa decideti azi. Ar fi bine sa luati in considerare timpul liber de care dispuneti si sa va consultati cu partenerul de viata fecioara In prima parte a zilei este posibil sa fiti cam confuz si nehotarat si sa intampinati dificultati in comunicarea cu cei din jur. Va sfatuim sa nu va implicati mai multe activitati in acelasi timp, pentru ca riscati sa nu le duceti la bun sfarsit si chiar sa faceti greseli costisitoare. Dupa-amiaza sunt sanse sa va reveniti din starea de confuzie si sa petreceti momente placute in mijlocul familiei.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Azi este posibil sa aveti dificultati de comunicare si, prin urmare, sa apara neintelegeri cu colegii sau chiar cu familia. Recomandarea eastrolog.ro este sa amanati discutarea chestiunilor importante, iar pe cele care nu suporta amanare sa le abordati cu multa atentie. S-ar putea sa va simtiti obosit si sa va ganditi sa renuntati la o calatorie planificata impreuna cu partenerul de viata scorpion Daca reusiti sa va temperati spiritul critic, azi puteti avea realizari importante si castiguri pe masura. Fiindca exista riscul sa declansati o cearta, eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti grija cum vorbiti cu partenerul de viata si cu persoanele mai varstnice. In a doua parte a zilei este posibil sa fiti cautat de un prieten care v-a pregatit o surpriza placuta.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Aveti posibilitatea sa incepeti o afacere la care va ganditi de multa vreme. Nu va lipsesc ideile, iar cu banii va puteti descurca usor. Dupa-amiaza s-ar putea sa va intalniti cu prietenii, dar exista riscul ca membrii familiei sa va reproseze ca ii neglijati. Va recomandam sa fiti cat mai diplomat in relatia cu persoana iubita. capricorn La locul de munca sau in afaceri, aveti tendinta de a deveni impulsiv si de a va pierde rabdarea destul de repede, riscand sa tensionati relatiile cu colegii sau cu partenerii. In a doua parte a zilei este posibil sa fiti invitat la o intrunire la care partenerul de viata nu ar vrea sa mergeti. Eastrolog.ro va sfatuieste sa dati dovada de flexibilitate si sa cautati o solutie de compromis. Nu este exclus sa vi se reproseze ca aveti obiceiul sa faceti numai ce va convine.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator S-ar putea ca partenerul de viata sa va reproseze ca nu va ocupati suficient de problemele familiei. Cu rabdare si tact, puteti evita o cearta. In plan profesional sau in afaceri, ar fi bine sa fiti cat mai prudent. Nu este exclus sa va confruntati cu probleme juridice. pesti Este posibil sa renuntati la plecarea intr-o calatorie, din cauza unei neintelegeri cu partenerul de viata. Chiar daca sunteti convins ca aveti dreptate, va sfatuim sa fiti diplomat pentru a evita o cearta. In activitatea profesionala este posibil sa resimtiti o stare de oboseala si sa nu fiti in cea mai buna forma intelectuala. Ar fi bine sa va limitati la activitati de rutina.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 februarie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro