Joi, 25 aprilie 2024 - 2:21:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câinii vagabonzi, prea scumpi pentru primărie


23 august 2013

Primăria municipiului Suceava vrea să concesioneze unei firme private activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân, anunţă monitorulsv.ro. Potrivit autorităţilor, pentru hrana câinilor este nevoie de 100.000 de euro anual.

Primarul Ion Lungu a declarat că municipalitatea nu poate susţine financiar hrana tuturor celor 1.800 de câini care vor fi cazaţi în cele două adăposturi din Lunca Sucevei şi nici nu poate îndeplini condiţiile pentru ca adăposturile să fie autorizate.

El a arătat că pentru hrana animalelor este nevoie anual de circa 100.000 de euro, iar pentru ca adăposturile să fie autorizate trebuie să existe personal specializat şi cabinete veterinare autorizate. Primarul vrea ca licitaţia pentru concesionarea activităţii de gestionare a câinilor fără stăpân să aibă loc la sfârşitul acestui an.

În cele două adăposturi din Lunca Sucevei sunt în prezent 1.300 de câini, dar mai încap 500. Ion Lungu a subliniat că acţiunea de strângere a patrupedelor de pe străzi este în desfăşurare, însă ea se derulează greoi din cauza personalului insuficient şi a piedicilor puse de locuitorii iubitori de animale.

Tot în această perioadă, Primăria Oradea a iniţiat o campanie prin care doreşte să transforme localitatea într-un oraş fără câini comunitari. Lansat în urmă cu o lună, programul constă în microciparea şi sterilizarea câinilor cu stăpân din oraş, potrivit ebihoreanul.ro.

Programul prevede şi numărarea câinilor cu stăpân, fiecare patruped primind un număr unic de identificare. În paralel, maidanezii vor fi adunaţi de pe străzi şi duşi în adăposturi. Iniţiativa îi aparţine primarului Ilie Bolojan, care a declarat că doreşte ca la 1 ianuarie 2016 Oradea să fie un oraş fără câini comunitari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro