Marţi, 19 martie 2024 - 10:52:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câmpina: Finanţările europene la un pas de a fi ratate din cauza încăpăţânării consilierilor locali PNL, USR şi PMP


9 iunie 2021



Mult zgomot pentru nimic în şedinţa de îndată a Consiliului Local Câmpina. Convocaţi într-o şedinţă de îndată pentru a vota un proiect finanţat din fonduri europene, reprezentanţii USR PLUS-PNL şi PMP (în frunte cu viceprimarul Liviu Dumitrache (USR) ) au preferat să boicoteze şedinţa, nemulţumiţi fiind de anunţul secretarului Primăriei Câmpina legat de excluderea definitivă din Partidul Verde a lui Cezar Grama. 

Ciudată solidaritate a aleşilor locali câmpineni care l-au pus pe Grama mai presus decât banii europeni. Şedinţa convocată pentru ora 10.00 nu a putut avea loc, din lipsă de cvorum, iar primarul independent Alin Moldoveanu s-a văzut nevoit să convoace o nouă întâlnire pentru ora 17.00. 

Simţindu-se cu musca pe căciulă, aleşii locali din PNL-USR-PMP au motivat că nu au participat la prima şedinţă deoarece nu aveau suficiente informaţii despre proiect. Proiect care reprezenta, de fapt, o simplă formalitate, fiind vorba despre finanţarea din bani europeni a unor proiecte de tip start-up. Este vorba despre un parteneriat între Primăria Câmpina (Departamentul Programe Europene), Primăria Ploieşti şi o fundaţie, prin care mai multe firme au primit fonduri pentru dezvoltarea afacerilor. Cu alte cuvinte, Primăria Câmpina era doar o interfaţă pentru aceşti bani, Ministerul virând fondurile în bugetul local, iar autorităţile fiind nevoite ca în termen de maxim 5 zile să distribuie fondurile către firmele din proiect.

Povestea cu informaţiile insuficiente a fost menită să justifice boicotul în faţa câmpinenilor, pentru că proiectul implementat a fost adoptat, tot printr-o hotărâre de consiliu în august 2019, acum doar fiind asigurată finanţarea proiectelor.

Înainte de votul propriue zis al proiectului, am asistat la un schimb de replici între primarul Alin Moldoveanu şi consilierii locali, edilul acuzându-i pe aleşi de rea voinţă. El s-a arătat deranjat de solicitarea consilierilor de a convoca şedinţele de Consiliu după ora 17.00, deoarece aceştia au motivat că...au şi alte joburi. 

"Este o plângere neîntemeiată. Spre exemplu, Consiliul Judeţean Prahova convoacă şedinţele la ora 12.00. Sunt primării în ţară la care şedintele de Consiliu au loc la ora 8.00. Reprezentanţi câmpinenii şi le datoraţi respectul de a participa la şedinţele de Consiliu Local ori de câte ori este nevoie. Voi mai convoca şedinţe şi extraordinare, şi de îndată, pentru că lucrurile sunt dinamice, apar tot felul de probleme şi este nevoie de votul dumneavoastră" , le-a spus Moldoveanu aleşilor locali.

Proiectul a fost adoptat, într-un final, iar firmele beneficiare ale acestor finanţări din fonduri europene îşi vor primi banii până la finalul săptămânii.

Rămâne însă nemulţumirea aleşilor legată de anunţul secretarului Primăriei Câmpine despre excluderea lui Cezar Grama din Partidul Verde şi implicit pierderea calităţii de consilier local. Dacă în legislaturile trecute, aleşii îşi pierdeau mandatele doar după ce exista o hotărâre definitivă a unei instanţe de judecată, potrivit noului Cod Administrativ, pierderea calităţii de membru a formaţiunii politice pe listele căreia ai fost ales, atrage direct pierderea mandatului de consilier local. Fără discuţii şi fără alte interpretări! S-a întâmplat la Ploieşti cu aleşii Partidului Prahova în Acţiune, Răzvan Stănciulescu şi Cristina Cochinescu, care au dovedit eleganţă şi nu au mai participat la şedinţele de consiliu după ce au renunţat la colaborarea cu formaţiunea politică. Spre deosebire de Ploieşti, la Câmpina există şi o hotărâre definitivă a Tribunalului Bucureşti care atestă excluderea lui Grama din Partidul Verde, excludere care duce la pierderea calităţii de consilier local.

La Câmpina, Cezar Grama se încăpăţânează să se agaţe de un mandat de consilier, deşi ştie clar că într-un final tot va rămâne fără calitatea de ales local. Dar, probabil încearcă să rămână activ în ochii câmpinenilor, pentru că după despărţirea de Consiliul Local va rămâne un simplu anonim!


 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro