Vineri, 29 martie 2024 - 7:13:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zece cutremure în ultimele două săptămâni la Izvoarele - Galaţi


21 septembrie 2014

Zece cutremure s-au produs în localitatea Izvoarele din judeţul Galaţi, în ultimele două săptămâni, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului. Niciunul dintre seisme nu a avut însă o magnitudine mai mare de 1,8, iar autorităţile susţin că oamenii din zonă nu au niciun motiv de teamă.

Sătenii din localitatea Izvoarele, localitate aflată la 30 de km de Galaţi trăiesc cu teamă, la nici un an de când o serie de cutremure a zguduit localitatea oamenii se plâng că bubuiturile şi vibraţiile din sol au reapărut şi le zdruncină casele.

Temerile lor au fost confirmate şi de autorităţi, specialiştii institutului de fizică a Pământului au declarat că în data de 20 septembrie 2014 s-au înregistrat 10 cutremure cu magnitudini între 0 şi 1,8 pe scara Richter. Acestea s-au produs cu o diferenţă de 5-6 zile între ele. Ministrul cercetării Mihnea Costoiu a declarat că populaţia nu ar trebui să fie îngrijorată în privinţa cutremurelor din Galaţi, că zona este atent monitorizată de către specialişti, că activitatea seismică din România are un regim normal iar dacă se va observa o creştere a activităţii seismice din zona Galaţi, aceasta va fi comunicată populaţiei.  


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro