Joi, 25 aprilie 2024 - 8:23:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hidro Prahova, despre Măneşti: Concentraţia ridicată de arsen poate fi generată de modificări de structură ale componentelor naturale din apa brută


16 decembrie 2022

Societatea HIDRO PRAHOVA SA  a prezentat, vineri, într-un comunicat oficial, informaţiile confirmate prin proceduri oficiale, cu privire la depăşirea valorilor acceptate de arsen în apa potabilă din comuna Măneşti.

Datele furnizate de operator arată că depăşirile au fost înregistrate la probe prelevate în data de 16 noiembrie, iar DSP a notificat Hidro, telefonic, pe 7 decembrie, cu privire la rezultate.

“În data de 7.12.2022, prin Notă telefonică şi ulterior, în data de 13.12.2022, prin Notificarea scrisă a Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, societatea HIDRO PRAHOVA SA este informată de DSP  Prahova, cu privire la faptul că rezultatele probelor prelevate în data de 16.11.2022 indică valori depăşite ale parametrului «arsen», atât la unul dintre forajele care alimentează Staţia de apă a localităţii, cât şi în reţea, nivelul de creştere fiind de aproximativ 20%, în funcţie de punctul de prelevare.

Facem precizarea că parametrul «arsen» (prezent în mod natural în componenţa scoarţei terestre), şi nu «arsenic», este analizat în cadrul monitorizării de audit, aceasta fiind efectuată exclusiv de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, conform programului de monitorizare stabilit. Potrivit legislaţiei româneşti în vigoare – Legea nr.458/2002 (Anexa 1), concentraţia de arsen permisă în apa potabilă este de 10 µg/l.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro