Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:06:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


După 35 de ani de la plecarea sa în Ceruri, ”Îngerul blond”a coborât, din nou, pe pământ


30 martie 2018

În cadrul celei de-a XXX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie ”Nichita Stănescu”, manifestare organizată  anual de Primăria Ploieşti, în parteneriat cu Consiliul judeţean Prahova şi  Direcţia judeţeană pentru  cultură,  a avut loc, la Galeriile de Artă,  vernisajul Expoziţiei de artă plastică a Filialei Ploieşti a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Printre oaspeţii de seamă veniţi la acest eveniment, alături de numeroşi oameni de cultură şi artă ploieşteni, i-am remarcat pe poetul româno-sârb Adam Puslojic (Serbia), prieten cu Nichita, nelipsit de la reîntâlnirile cu ”Îngerul blond”, precum şi pe reputatul poet şi scriitor ardelean Nicolae Băciuţ (Tg.Mureş) - autor  a sute de cărţi publicate, director şi redactor şef al multor reviste de cultură şi realizator al peste 3000 de reportaje Tv.

Profund impresionat de lucrările expuse, domnia sa mi-a mărturisit: ” Acest spaţiu expoziţional, care cuprinde mai mulţi artişti plastici ploieşteni, este ca un orizont de întâlniri care, pentru mine cel puţin, reprezintă aerul pur al diversităţii şi originalităţii, ceea ce este foarte important şi de reţinut. Atâta vreme cât autorul unei lucrări reuşeşte să transmită un mesaj original, o astfel de expoziţie colectivă îşi atinge scopul, cu atât mai mult cu cât are destinatarul ei”.

Ca în fiecare an, şi de data aceasta, Primăria Ploieşti a decernat un premiu de 1500 de lei pentru cea mai bună lucrare de artă (pictură) prezentată în cadrul Expoziţiei -concurs ”Omagiu Nichita Stănescu”, manifestare înscrisă  pe agenda Festivalului  Internaţional de poezie Nichita Stănescu, câştigătoare aleasă fiind  Speranţa Ştefănescu pentru pictura în ulei ”Marină”.

Cu acest prilej, Ioan Groşescu – jurnalist, scriitor şi poet ploieştean - şi-a prezentat ultimul său volum de poezii, intitula t ”Cai verzi”(Editura Karta Graphic - 2018). Carte despre care autorul, glumeţ cum îl ştim, a spus: ”Când  n-am nicio treabă, scriu poezii. Cam aşa s-au născut poeziile mele...”

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro