Duminică, 28 aprilie 2024 - 1:17:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Serviciul Public de Finanţe Locale Ploieşti a emis alertă cu privire la un nou tip de fraudă bancară


1 februarie 2024
ȘTIRI ACTUALE


 

Serviciul Public de Finanţe Locale Ploieşti a emis o alertă cu privire la un nou tip de fraudă bancară care a afectat locuitorii din mai multe judeţe. Conform informaţiilor furnizate de cetăţeni, aceştia au primit mesaje SMS înşelătoare, care îi anunţau că conturile lor bancare deschise la Banca Transilvania au fost poprite de către Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Ploieşti, pentru o sumă simbolică de 1 leu.

În mesaj se indica accesarea unui link sau contactarea instituţiei respective pentru detalii suplimentare. Cu toate acestea, autorităţile din cadrul Serviciului Public de Finanţe Locale Ploieşti aduc la cunoştinţa publicului că acest mesaj este fals şi nu reflectă situaţia reală.

După consultări cu reprezentanţii Băncii Transilvania, s-a constatat că transmiterea acestor SMS-uri a fost rezultatul unei erori în sistemul informatic de popriri al băncii. În urma acestui incident, reprezentanţii băncii au asigurat că vor contacta personal fiecare client afectat pentru a clarifica situaţia şi a oferi explicaţii detaliate.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu acceseze link-ul inclus în mesajul fraudulos şi să fie vigilenţi în faţa unor astfel de tentative de înşelăciune. În cazul în care primesc mesaje sau apeluri suspecte, aceştia sunt încurajaţi să contacteze autorităţile competente sau să se adreseze direct băncii pentru verificări suplimentare.

Redăm conţinutul mesajului fraudulos pentru identificare

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro