Duminică, 1 august 2021 - 8:39:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Lucrările la circa 500 de şcoli a căror reabilitare a început în 2007, terminate cu banii UE


24 august 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că lucrările în circa 500 de şcoli a căror reabilitare a început în anul 2007 vor fi finalizate până în 2016, cu 240 de milioane de euro, bani europeni, acesta fiind un "obiectiv naţional".

"Din păcate, în România, au fost începute cu foarte mult zgomot, în 2007, câteva programe de reabilitare a şcolilor. Un program a fost iniţiat cu Ministerul Educaţiei ca beneficiar, apoi a venit alt ministru şi a spus că beneficiarul trebuie să fie inspectoratul şcolar, după care a venit alt ministru şi a spus că beneficiarul trebuie să fie şcoala, iar apoi a venit alt ministru care a spus că beneficiarul trebuie să fie consiliul local. Am fost în situaţia de a avea o mie de şantiere în domeniul şcolilor cu patru tipuri de contracte", a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul a spus că s-a negociat cu Uniunea Europeană şi "au fost transferaţi bani de la alte programe pentru închiderea acestor şantiere".

"Am transferat la sfârşitul anului trecut 240 de milioane de euro de la două programe operaţionale, POS Mediu şi POS Transport la POR, la noi (la Ministerul Dezvoltării Regionale - n.r.), pentru a finanţa lucrări începute la şcoli. Din păcate, nu am putut finanţa şcolile începute prin Ministerul Educaţiei şi prin inspectoratele şcolare pentru că în ghidul pe care l-am avut la POR cele care se califică nu pot fi decât autorităţile locale. Au acceptat cei de la CE şi ca şcolile începute cu şcoala beneficiar să fie incluse aici. Absolut toate localităţile care au avut şcoli începute prin consiliul local sau prin şcoală au fost incluse la finanţare şi încep să se semneze contractele. Au fost ceva întârzieri la Agenţiile de Dezvoltare Regională şi le-am transmis cu foarte multă fermitate să nu mai întârzie pentru că e obiectiv naţional. Discutăm aici de aproape 500 de şcoli care vor fi finanţate prin actualul POR din bani europeni", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(219 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro