Marţi, 19 martie 2024 - 7:35:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câmpina îşi votează bugetul! Îşi vor impune consilierii locali câmpineni amendamentele?


22 aprilie 2021



Consiliul Local Câmpina este convocat în şedinţă extraordinară pentru a adopta bugetul local. Bugetul din acest an al municipiului Câmpina este unul extrem de mic, după cum a anunţat primarul Alin Moldoveanu. 

Se pare că proiectul conceput de edil, împreună cu aparatul de specialitate din Primărie, nu a fost pe placul consilierilor locali care au pregătit foarte multe amendamente.

Pe ordinea de zi a şedinţei, primarul Moldoveanu a mai introdus un proiect privind asocierea municipiului Câmpina cu Consiliul Judeţean Prahova şi alte unităţi administrativ teritoriale în vederea implementării proiectului privind extinderea alimentării cu gaze naturale. Drept urmare, aleşii locali au solicitat o pauză, pentru a analiza proiectul şi a-l discuta în comisiile de specialitate ale Consiliului Local. În final, proiectul a fost adoptat, după o pauză de aproximativ 30 de minute.

Consilierii locali au început dezbaterea bugetului local.

Un amendament ciudat îl reprezintă propunerea de contractare a unei societăţii care să difuzeze şedinţele de Consiliu Local. Condiţiile impuse în amendament sunt discriminatorii, fiind vorba despre..o societate cu difuzare judeţeană, care să transmita şedinţele CL Câmpina atât prin intermediul societăţilor de cablu, cât şi pe internet. Din câte cunoaştem, există foarte puţine firme în judeţul Prahova care să îndeplinească aceste condiţii, iar amendamentul ar putea fi interpretat ca o înţelegere între aleşii PNL şi o anumită televiziune locală. Mult mai simplu ar fi fost ca aleşii să solicite implementarea unor programe audio-video care să transmită şedinţele live pe pagina web a Primăriei Câmpina, aşa cum au foarte multe localităţi din Prahova (inclusiv foarte multe localităţi din mediul rural)

Primarul Alin Moldoveanu i-a informat pe aleşii locali că nu pot fi luaţi banii de la întocmirea PUZ-ului, pentru că există un proiect depus pentru finanţare la CNI, iar fără acest PUZ, proiectul ar deveni imposibil de implementat. 

Primarul i-a informat pe consilierii că este anormal să aloci bani pentru televiziuni, în locul finanţării proiectelor de dezvoltare locală, atâta timp cât nu există fonduri pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, sumele acoperind aceste plăţi doar până în luna august.

Consilierii PNL-USR PLUS au propus un alt amendament pentru mutarea unei sume de la capitolul asociaţii şi fundaţii şi trecerea sumei la un alt capitol. Primarul a explicat că această propunere este nerealistă, pentru că prin acest amendament sunt luaţi bani de la tineri. 

De fapt, toate amendamentele concepute de aleşii PNL-USR PLUS-PMP sunt un fel de piedică pusă primarului Alin Moldoveanu în realizarea investiţiilor propuse în proiectul de buget. Vorbim despre o încercare a aleşilor de a bloca iniţiativele edilului şi de a demonstra că...ei sunt şefii. O atitudine nesănătoasă, care nu face altceva decât să priveze cel de al doilea municipiu al judeţului Prahova de investiţii extrem de necesare pentru dezvoltarea judeţului



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro