Joi, 28 martie 2024 - 7:17:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Percheziţii DNA la Primăria Ploieşti în dosarul finanţării echipei FC Petrolul


3 martie 2015

Procurorii DNA Ploieşti efectuează marţi dimineaţă percheziţii la sediul Primăriei Ploieşti în dosarul privind finanţarea de la bugetul local a echipei de fotbal FC Petrolul, în care, în urmă cu un an, a fost începută urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu, scrie Agerpres.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că percheziţiile vizează biroul primarului Iulian Bădescu, dar şi locuinţa acestuia din municipiul Ploieşti.

Potrivit aceloraşi surse, acuzaţiile din acest dosar sunt legate de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus în urmă cu un an începerea urmăririi penale in rem într-un dosar legat de finanţarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti de la bugetul local. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, municipalitatea urma să premieze cu suma de trei milioane de euro echipa de fotbal pentru performanţele sportive.

Până la momentul declanşării cercetărilor Primăria Ploieşti a achitat aproximativ 1,7 milioane de euro către echipa de fotbal prin Asociaţia "Lupii Galbeni".

Secretara Primăriei municipiului Ploieşti, Oana Iacob, a fost adusă, marţi, alături de una dintre juristele instituţiei, Iulia Alexandru, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiată în dosarul finanţării echipei Petrolul, ea spunând că are calitatea de suspect şi că actele semnate de ea sunt legale.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, Oana Iacob a declarat că are calitatea de suspect în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată fiind dacă actele pe care le-a semnat în calitatea pe care o deţine în Primăria Ploieşti sunt legale, secretara Oana Iacob a răspuns: "Absolut".

Ea a adăugat că nu ea este cea care alocă bani, ci Consiliul Local al municipiului Ploieşti.

Iulia Alexandru, una dintre juristele instituţiei, care va fi audiată la DNA Ploieşti, nu a făcut declaraţii înaintea intrării în sediul instituţiei.

Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu (PSD), a declarat, marţi, înainte să intre la audieri la DNA Ploieşti, că acuzaţiile din dosarul finanţării echipei Petrolul Ploieşti i se par aberante şi că, probabil, "domnul Capră a fost presat sau sfătuit, din arest, să dea declaraţii împotriva sa.

Primarul Iulian Bădescu (PSD) a fost adus, marţi, în jurul orei 10.30, la sediul DNA Ploieşti, unde va fi audiat în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local.

Bădescu, a cărui locuinţă a fost percheziţionată marţi dimineaţă, a fost adus cu o maşină a DNA, iar la intrarea în sediul instituţiei edilul a catalogat drept "o aberaţie" acuzaţiile care i se aduc, şi anume trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro