Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:19:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simulare a intervenţiei pentru gestionarea unei situaţii de criză la sediul Primăriei Sinaia


17 martie 2016

Pentru prima dată, la sediul Primăriei oraşului Sinaia, va avea loc un exerciţiu tehnico - tactic demonstrativ asimilat necesităţii gestionării unui atac produs de o grupare infracţională care ameninţă cu declanşarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Acţiunea se va desfăşura, luni, 21 martie 2016, începând cu ora 12,00.

Instituţii ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT) de la nivelul judeţului Prahova, respectiv Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Matei Basarab” Ploieşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Prahova, Serviciul Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană de Informaţii Prahova, împreună cu Poliţia Locală şi Poliţia Staţiunii Sinaia, vor mobiliza 50 de persoane pentru acest exerciţiu. În acest scop, sunt angrenaţi jandarmi, poliţişti, luptători antitero şi pirotehnişti.

În vederea anihilării grupului infracţional, în cadrul simulării vor fi folosite muniţie de manevră şi dispozitive explozive cu efect de consternare.

Activitatea este destinată promovării culturii de securitate la nivelul societăţii civile, care implică o componentă de eliminare a unor ameninţări asimetrice şi de intervenţie antiteroristă / contrateroristă pirotehnică.

Circulaţia rutieră va fi restricţionată pe sectorul de drum cuprins între Hotelul Internaţional şi sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Aosta, între orele 12,00 -13,00.

Demonstraţia va fi transmisă în direct pe un ecran amplasat în amfiteatrul din faţa primăriei pentru a putea fi urmărită de către toţi cei interesaţi de desfăşurarea unui asfel de exerciţiu.

Astfel de acţiuni au mai avut loc în judeţul Prahova, în anul 2015, la două obiective ale SC CONPET SA Ploieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro