Marţi, 19 martie 2024 - 6:48:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un consilier local PMP din Câmpina a iniţiat un proiect de hotărâre...ilegal!


28 mai 2021



Trei sferturi dintre consilierii locali câmpineni nu au mai făcut niciodată parte dintr-un consiliu local şi, din nefericire, unii dintre ei nu depun eforturi pentru a înţelege administraţia.

Neştiinţa am descoperit-o la alesul PMP Marius Anghelescu care a iniţiat un proiect de hotărâre privind reabilitarea fostului ştrand de la Câmpina. Alături de reprezentanul PMP iniţiatori ai hotărârii au fost viceprimarul Liviu Dumitrache (USR) şi Florin Marcu (PNL). Ideea proiectului este salutară, Câmpina neavând de ani buni un ştrand. 

Doar că, proiectul iniţiat nu avea nicio acoperire legală, nefiind prins în bugetul municipiului pentru anul 2021. În zadar au încercat colegii din consiliu, mult mai experimentaţi în ceea ce priveşte administraţia locală, să îi explice că nu pot vota aşa ceva, neavând acoperire legală. I-au explicat şi că nu poţi avea un articol care să spună că...la viitoarea rectificare bugetară studiul de fezabilitate va fi cuprins şi va fi alocată suma necesară elaborării. Alesul PMP a susţinut sus şi tare că este un proiect bun care trebuie aprobat. După vreo 30 de minute de discuţii, Marius Anghelescu a acceptat să renunţe la proiect şi să obţină doar un acord de principiu al colegilor săi privind idea sa. În tot acest timp, viceprimarul USR tăcea mâlc, fără a spune vreun cuvânt despre proiectul al cărui iniţiator era şi domnia sa....

Discuţia dintre aleşii locali câmpineni m-a uimit şi îmi pun întrebarea cum sunt selectaţi viitorii consilieri locali de către partide. Oare nu ar fi mai bine dacă înainte de alegerile locale, cei prezenţi pe locurile eligibile ar participa la nişte cursuri în care să li se explice principalele norme de funcţionare a unei administraţii publice? Nu de alta, dar nu poţi veni în faţa unui întreg consiliu şi susţine că proiectul trebuie adoptat...pentru că aşa vrei tu şi pentru că aşa cer cetăţenii, dar să nu respecţii paşii legali ai unui astfel de demers. 

Oricum lipsa de experienţă în astfel de probleme poate fi ...uneori drumul sigur spre DNA! Pentru că da, adoptarea unei astfel de hotărâri ar însemna clar încălcarea Codului Administrativ. 

PS. Dle consilier Anghelescu poate la viitorul proiect iniţiat cereţi sfatul şefilor dvs de partid. Nu de alta dar Cătălina Bozianu şi Adrian Piţigoi sunt doi oameni cu vastă experienţă în administraţia locală şi centrală şi nu v-ar lăsa să vă faceţi de râs! 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro