Duminică, 28 aprilie 2024 - 5:12:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce se ascunde în spatele tramvaiului deraiat la Ploieşti! Cine este vinovat şi cât va costa repunerea pe şine!


17 februarie 2021

Un tramvai a deraiat miercuri după amiaza în zona Democraţiei din Ploieşti. Ştirea a făcut rapid înconjurul televiziunilor naţionale, Alexandri Nicolae, directorul TCE, şi-a dat masca jos şi a început să dea interviuri la TV ca pe vremea când era politician de frunte, dar nimeni nu a întrebat ce va însemna repunerea tramvaiului deraiat pe şine şi dacă ar fi putut fi evitată deraierea.

Surse din cadrul TCE ne-au informat că se pregăteşte repunerea pe şine a tramvaiului. Având în vedere problemele financiare are TCE, se va încerca tragerea vehiculului cu un trailer şi repunerea lui pe calea de rulare. Din păcate, este cea mai proastă soluţie, putând duce la distrugerea totală a tramvaiului. În plus, va fi distrusă şi şoseaua, dar şi bordurile în zona accidentului.

Metoda propusă de specialiştii în tramvaie şi care ar însemna pierderi minime, dar costuri destul de ridicate, o reprezintă ridicarea vehiculului cu o macara de mare tonaj şi repoziţionarea pe şine. Aşa roţile tramvaiului nu vor fi distruse şi va putea fi reparat rapid pentru a se putea întoarce rapid în circulaţie. Metoda ar presupune închirierea unei macarale de mare tonaj, dar din nefericire un astfel de utilaj nu există în judeţul Prahova.

Gurile rele, mai susţin şi că deraierea ar fi putut fi evitată, dacă şinele ar fi fost curăţate permanent de pământ, aşa cum spun toate normele în domeniu, şi dacă viteza tramvaiului ar fi fost una redusă, maxim 5-10km/oră, având în vedere porţiunea de drum unde s-a produs accidentul. La 10 km/ oră, tramvaiul ar fi ieşit maxim unul-doi metri în decor şi nu s-ar fi dus sanie 20 de metri distrugând totul în cale. Dar, din păcate, canalul şinelor este plin de pământ, nu doar în zona Democraţiei, ci cam în tot oraşul, iar necurăţarea lui ar putea duce şi la alte deraieri.

Aşteptăm operaţiunea de repunere pe şine a tramvaiului (operaţiune care va avea loc în jurul orei 22.00) şi promitem să venim cu veşti despre distrugerile făcute din cauza lipsei de implicare a celor plătiţi din bani publici! 



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro