Marţi, 19 octombrie 2021 - 4:44:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Topul corupţilor din instituţiile statului


29 septembrie 2013

În România, dai de corupţi în orice domeniu şi la orice nivel. Că mergi la spital, la poliţie, la şcoala de şoferi sau chiar la morgă, trebuie să ai ceva bani în buzunar pentru a oferi o atenţie funcţionarului. În primele opt luni ale anului, procurorii au avut aproape 1.500 de dosare de mică corupţie, cu sute de persoane trimise în judecată.

100, 200, 300 de lei sau în unele situaţii chiar şi câteva mii de lei şpagă pentru a câştiga bunăvoinţa funcţionarului român. Acestea sunt sumele oferite frecvent în aproape toate instituţiile statului. Adevărat, sume mult mai mici faţă de milioanele de euro primite de marii şpăgari ai ţării.

O intervenţie chirurgicală la un spital mai bun, autorizaţia de la primărie primită mai repede sau chiar şi o înmormântare pot să umple buzunarele funcţionarilor statului cu sume consistente.

În perioada ianuarie - august 2013, procurorii au soluţionat 1.460 de dosare şi au trimis în judecată 372 de persoane. Se observă o creştere cu 33 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Anchetatorii au identificat corupţi în mai toate instituţiile statului. În top sunt poliţiştii, medicii, primarii de comună, profesorii şi infirmierele.

Există şi o categorie mai aparte de "iubitori de bani". Autopsierii, brancardierii, şoferii de ambulanţă, jurnaliştii şi preoţii ar putea fi încadraţi la categoria şpăgari de specie rară.

Foto: www.diseara.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(234 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 octombrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro