Duminică, 28 aprilie 2024 - 12:42:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nebunia şi dragostea unui mare poet


16 octombrie 2013

Muzeul Pietrei este, cum însuşi o mărturiseşte poetul Lucian Avramescu, „nebunia şi dragostea mea”. Autorul atâtor poezii de dragoste, unele devenite cântece, cum ar fi „Bună seara, iubito”, s-a încăpăţânat să demonstreze că românii au nu doar o trecătoare civilizaţie a lemnului, ci şi o durabilă şi eternă civilizaţie a pietrei. A adunat mii de pietre cioplite de ţărani, din toată ţara, într-o impresionantă colecţie. Ea se află în satul prahovean Sângeru (locul naşterii sale), la 108 kilometri de borna zero a Capitalei, la dispoziţia oricui doreşte s-o viziteze. Gestul poetului pare a fi pe cât de generos, pe atât de singular.

Donaţia sa merită un popas la Sângeru, zonă de altfel sublimă, învelită în toate splendorile de peisaj şi îmbogăţită de zăcămintele istoriei.
Intrarea este liberă, fotografiatul permis, iar ghid este – atunci când se află la Sângeru – Lucian Avramescu.

Cu toate că inaugurarea Muzeului Pietrei, programată pe 14 august a fost amânată, numeroşi vizitatori, mai ales grupuri de elevi, i-au trecut pragul. Muzeul este deschis zilnic, între orele 9 şi 20. Detalii la telefoanele 0722650243, 0244441088 sau pe adresa de mail [email protected].


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro