Luni, 4 martie 2024 - 5:13:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul Ponta a introdus peste 30 de taxe noi în 2013


15 decembrie 2013

Acest lucru înseamnă că a modificat Codul fiscal de două-trei ori, în medie, în fiecare lună. În plus, au fost majorate unele impozite, dar şi taxele locale, pentru a atrage mai mulţi bani la buget.

În goana după bani, Guvernul a introdus, anul acesta, impozitul de 16% şi CAS-ul pe producţia micilor fermieri, coplata la ieşirea din spital sau taxa pe divorţul amiabil.

A introdus, totodată, accize pentru hainele de blană, bijuteriile din aur sau platină, iahturi sau arme de vânătoare.

În 2013 au mai fost majorate şi taxele locale, accizele la bere, alcool şi ţigarete, precum şi o serie de taxe pe exploatarea resurselor naturale. Guvernul păstrează aceeaşi abordare şi pentru 2014. Va pune o suprataxă de şapte eurocenţi pe litrul de benzină şi va introduce taxa pe construcţiile speciale.

Toate companiile vor achita un impozit de 1,5% din valoarea stâlpilor, depozitelor şi heleşteelor deţinute. În plus, se vor plăti şi contribuţii de sănătate pe veniturile din chirii.

Potrivit estimărilor, taxele suplimentare din 2013 şi 2014 înseamnă o povară de opt miliarde de lei pentru români. Asta înseamnă că fiecare cetăţean va trebui să dea statului, în medie, cu 50 de euro în plus, anul viitor. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro