Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 3:11:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România intră în spaţiul Schengen aerian şi maritim. Tara noastră va elibera vize pentru cetăţenii ruşi


29 martie 2024



Începând cu data de 31 martie, România va deveni parte a spaţiului Schengen aerian şi maritim, marcând o schimbare semnificativă în regulile de călătorie pentru toate aeroporturile din ţară. Autorităţile se pregătesc intens pentru acest moment, iar forţele de ordine vor fi suplimentate pe cele 17 aeroporturi din ţară.

Cu toate acestea, poliţiştii şi jandarmii vor putea efectua verificări aleatorii, având dreptul să oprească şi să verifice persoanele considerate suspecte. Printre acestea se numără persoanele urmărite de Poliţia Română, cele care încearcă să părăsească ţara cu documente false sau care au interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara.

Pe lângă forţele de ordine umane, vor fi prezente şi câinii specializaţi de la Poliţia de Frontieră, antrenaţi pentru a detecta substanţe interzise sau tutun asupra pasagerilor. Autorităţile subliniază importanţa acestor măsuri pentru a preveni tentativele de călătorie ilegală sau infracţiunile asociate.

Într-un comunicat oficial, Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că în 2023 au fost înregistrate aproximativ 160.000 de curse pe aeroporturile din România, iar peste 23 de milioane de pasageri au călătorit către ţările din zona Schengen. Totodată, au fost identificaţi 2.500 de pasageri minori sub vârsta de 18 ani cărora li s-a interzis ieşirea din ţară din motive legale, inclusiv deţinerea de documente false.

Verificările riguroase rămân esenţiale pentru menţinerea securităţii şi integrităţii frontierelor, asigurând că călătorii respectă legile şi regulamentele în vigoare.                                                                                                              

Tot de la această dată, România va începe să elibereze vize Schengen pentru cetăţenii ruşi. Agenţia rusă de presă TASS a relatat că cererile pot fi depuse la toate consulatele ţării noastre din Rusia. Ambasada din Moscova a confirmat că au primit lămuriri de la Bucureşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro