Joi, 25 aprilie 2024 - 12:30:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Incredibil! Câmpina fără buget! Aleşii PSD, Pro România şi PMP au respins bugetul local


12 februarie 2022

Războiul dintre primarul Alin Moldoveanu şi majoritatea aleşilor din Consiliul Local Câmpina continuă. Şi s-a ajuns la situaţia în care consilierii locali au lăsat Municipiul Câmpina fără buget! 

Într-o şedinţă maraton, majoritatea PSD, Pro Romania, PMP şi consilierul Cezar Grama, au discutat şi votat tot felul de amendamente, finanţate din fondurile care  în proiectul iniţial erau alocate pentru studiile de fezabilitate a diverselor investiţii europene depuse de Primăria Câmpina. 

Situaţia incredibilă s-a înregistrat la votul final al proiectului de buget al Municipiului Câmpina, pentru anul 2022, proiect în care 58% din bani vin din fonduri europene.

Aleşii PSD, Pro România, PMP şi Cezar Grama, care timp de cinci ore se bătuseră pentru o serie de amendamente mutând bani de la proiecte importante pentru introducerea unor capitole în bugetul local, care nici măcar nu respectau denumirile legale, s-au abţinut la vot, iar bugetul Câmpinei a picat!  

Au votat în favoarea bugetului propus de primarul Alin Moldoveanu aleşii de la USR, POL, Partidul Verde şi independentul Costel Filip.  Consilierii PMP, PSD, Pro România şi Cezar Grama s-au abţinut. Patru aleşi- Livia Lupu, Horaţiu Zăgan, Dan Nica şi Florin Marcu - nu au votat şi nici nu au participat la dezbateri anunţând că sunt în conflict de interese (cei patru lucrează la instituţii din subordinea administraţiei locale şi conform legislaţiei în vigoare se află în conflict de interese administrativ )

Consilierii supravegheaţi de Dan Muşat, preşedintele PSD Câmpina

Că este un război deschis între consilierul PSD Andrei Duran şi primarul Alin Moldoveanu se vede cu ochiul liber. Dar faptul că Duran a dus animozităţile şi antipatiile politice la un nivel în care Câmpina poate rămâne fără bani, este incalificabil şi nu are nicio legătură cu exerciţiul democratic al politicii. Probabil Andrei Duran şi-a propus să devină viitorul viceprimar al Câmpinei şi a încercat să îi arate şefului său de partid cât de eficient este şi cum îl pune el la punct pe independentul Moldoveanu.

Ceea ce nu au văzut câmpinenii în transmisia live a dezbaterilor (transmisie făcută de colegii de la Câmpina TV în timpul şedinţei CL) este că social democratul Duran a prins în bugetul Clubului Sportiv Câmpina o sumă de 200.000 de lei pentru echipa de fotbal seniori. O sumă uriaşă pentru divizia judeţeană, sumă suficientă unei echipe la Liga a 3 a. CS Campina activează în Superliga B, acolo unde se cheltuie cel mult 2500 de lei lunar cu arbitraje şi observatori. În plus, locul 11 ocupat de câmpineni la finalul turului nu prea lasă şanse la promovarea de care vorbeşte Andrei Duran. Suntem curioşi dacă la finalul campionatului, în cazul în care aşa lăudata promovare va fi ratată, dacă Andrei Duran va demisiona din Consiliul Local Câmpina şi va recunoaşte că nu se pricepe la fotbal, îndreptându-şi atenţia spre alte domenii în care are mai multă experienţă.

Dan Muşat, preşedintele PSD Câmpina, a fost prezent în sală la dezbaterea proiectului de buget şi a schimbat toată şedinţa mesaje pe telefon cu Duran. Probabil că îi dicta alesului local ce să spună şi ce atitudine să aibă...



Oricum este ciudată atitudinea consilierilor locali, care după ore în şir petrecute pentru discutarea fiecărui amendament, la final s-au abţinut deşi mare parte dintre respectivele amendamente fuseseră adoptate. Probabil că aceasta a fost intenţia de la început, dar este incredibil cum oameni politici cu destul de multă experienţă se comportă ca nişte copii răsfăţaţi, care refuză jucăria preferată din orgolii absurde. Din păcate, în acest caz, jucăria preferată este Câmpina şi nu îţi poţi bate joc de cei care au avut încredere şi te-au trimis să lucrezi pentru interesul oraşului. 

Mai grav este că aleşii locali consideră că au procedat corect şi îl acuză pe primarul Moldoveanu de lipsă de transparenţă. Dar nu spun nimic despre faptul că  parte dintre amendamentele lor erau de fapt...nişte "avioane"! Spre exemplu, au propus cumpărarea unui pistol radar care să fie dat Poliţiei Municipale Câmpina. (lucru imposibil, deoarece din bugetul local nu poţi dota o instituţie care nu este în subordinea administraţiei locale) sau doreau înfiinţarea unei pieţe în zona Voila, dar fără să specifice exact locaţia şi fără a şti care este primul pas pentru înfiinţarea unui astfel de obiectiv...

Ceea ce s-a întâmplat vineri seara la Câmpina este demonstraţia clară a faptului că partidele continuă să promoveze oameni care nu înţeleg administraţia, fără niciun fel de experienţă şi care pun interesele personale pe primul plan, uitând de interesele celor care i-au ales şi care le plătesc indemnizaţiile.

Apropo, dle Duran când aţi propus suma de 200.000 de lei pentru o echipă de fotbal care joacă la judeţ i-aţi întrebat pe câmpineni? Sau pasiunile şi prieteniile personale sunt mai presus de ceea ce îşi doresc câmpinenii? 



 



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro