Duminică, 28 aprilie 2024 - 9:54:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avertizare meteorologică: Coduri Galben şi Portocaliu de intensificări ale vântului şi precipitaţii


5 februarie 2024

Prima avertizare de cod galben este valabilă astăzi în intervalul orar 08:00 - 22:00 şi se aşteaptă intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării.

Conform prognozei, la munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar în regiuni precum Transilvania, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65...75 km/h. În alte zone precum Crişana, Maramureş, Dobrogea, Banat, Moldova şi restul Olteniei şi Munteniei se vor înregistra intensificări locale şi temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h. În zona montană se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ (15....20 l/mp), mai ales sub formă de ploi, cu efecte de topire şi cedare a stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge viscolit.

La munte vântul va continua să prezinte intensificări şi în zilele următoare, iar local şi temporar şi în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse.

De asemenea, în intervalul menţionat, este în vigoare şi un cod portocaliu pentru intensificări ale vântului şi zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. În aceste regiuni, la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, fiind însoţit de viscol şi o vizibilitate foarte redusă. Este important ca locuitorii din aceste zone să fie precauţi şi să urmeze sfaturile autorităţilor pentru a-şi proteja siguranţa şi bunurile materiale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro