Vineri, 29 martie 2024 - 12:22:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum pot fi luate fonduri europene pentru izolarea termică a blocurilor


30 iunie 2015

Asociaţiile de proprietari din Braşov vor putea accesa fonduri europene pentru lucrări precum izolarea termică a blocurilor, reparaţii la acoperiş, consolidarea fundaţiei sau izolarea subsolurilor, zugrăveli, înlocuirea geamurilor şi a uşilor de pe casa scării, dar şi pentru montarea de sisteme de supraveghere video sau pentru înlocuirea ascensoarelor.

De asemenea, se vor putea obţine finanţări şi pentru separarea individuală a utilităţilor, precum şi pentru lucrările de amenajare a spaţiilor verzi din preajma blocurilor sau de pe blocuri.

Finanţările nerambursabile vor putea fi accesate prin intermediul Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Braşov, care va depune proiectele în vederea finanţării cu sprijinul Primăriei, asociaţiile neputând accesa de unele singure banii puşi la dispoziţie de către Uniunea Europeană, relatează bzb.ro.

Federaţia Asociaţiilor de proprietari din municipiul Braşov a fost lasată săptămâna trecută , iar asociaţiile care se vor înscrie în această federaţie vor putea beneficia de o serie de finanţări nerambursabile,  respectiv fonduri europene care sunt destinate organizaţiilor neguvernamentale şi care nu pot fi accesate direct de către o asociaţie de proprietari.

„Asociaţiile pot rezolva prin finanţare probleme administrative vechi care nu şi-au găsit încă rezolvarea din lipsa de bani şi care au devenit în timp grave şi urgente. Prin fondurile europene accesate de către Federaţie, asociaţiile pot realiza proiectele mari care au fost solicitate de către proprietari şi le-au dorit întotdeauna. În vederea accesării finanţărilor din exerciţiul 2014 – 2020 al Uniunii Europene, vom intra în parteneriat cu Primăria Braşov”, a explicat avocatul Federaţiei, citat de Bună Ziua Braşov.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro