Vineri, 29 martie 2024 - 10:37:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO Reţeta succesului la CSM Ploieşti: acte adiţionale...fără număr, fără număr! 17 la un simplu contract de pază!


25 ianuarie 2022

Aţi auzit vreodată de un contract care să aibă 17 ACTE ADIŢIONALE, inclusiv unele care modifică valoarea iniţială şi chiar alţi termeni? Cu siguranţă că un jurist experimentat va spune că nu se poate aşa ceva. 

Vă spunem noi că se poate şi s-a întâmplat la CSM Ploieşti, acolo unde la un contract de pază au fost semnate nu mai puţin de 17 acte adiţionale. Directorii generali au venit şi au plecat dar semnăturile comune pe toate cele 17 documente sunt ale Melaniei Dragomir, actualul director interimar al instituţiei, şi Lucian Rădulescu, deja faimosul director adjunct al CSM Ploieşti. 

Firma norocoasă se numeşte Thunder Guard, iar patronii oficiali ai societăţii sunt două doamne, una domiciliată la Urlaţi, iar cea de a doua în oraşul Pucioasa. De afaceri şi de toate contractele firmei se ocupă Brata Gheorghe, administratorul firmei, cel care semnează toate documentele. Sediul firmei este în oraşul Mizil.  Primul contract dintre CSM Ploieşti şi cei de la Thunder a fost semnat în anul 2017, când director era Cezar Stoichiciu. Sursele noastre susţin că firma a ajuns în CSM cu ajutorul uneia dintre juristele instituţiei, administratorul Thunder fiind bun prieten cu soţul acesteia. Prieten, coleg de şcoală...nu contează. Cert este că prietenia veche a fost poarta către un contract bănos pentru paza bazelor sportive aflate în administrarea CSM Ploieşti. Opt posturi permanente urma să asigure cei de la Thunder în primele şase luni de contract cu clubul sportiv, finanţat din bani publici. De altfel, contractul din 2017 era încheiat pentru o perioadă de şaşe luni.

Urmează anul 2018, când este încheiat un nou contract, de această dată valabil doar pentru o lună (1-30.08.2018!). Numărul de posturi scade la 7, dar valoarea contractului creşte de la 12,47 lei/ ora la 13,98 lei/oră. Insignifiant ar spune unii...dar când vorbim despre bani publici şi înmulţim preţul pentru o oră cu 7 şi apoi cu 24, suma este frumuşică...adică vreo 72.844 lei pentru o singură lună. 

Şi vine anul 2019, când juriştii şi specialiştii în achiziţii de la CSM Ploieşti reinventează contractele pe bani publici, netrecute prin SEAP, într-o procedură despre care toţi specialiştii în achiziţii consultaţi ne-au spus că este...ireală! Contractul pentru pază încheiat în data de 25.05.2019 este prelungit lună de lună, prin act adiţional până în luna septembrie 2021! Adică lună de lună, şeful de la Thunder a mers la sediul CSM pentru a-şi prelungi contractul. Probabil din acest motiv au ieşit zvonurile că Gheorghe Brata ar fi prieten de familie cu Melania Dragomir, actualul director interimar al CSM Ploieşti sau că o parte din suma încasată de cei de la Thunder se reîntorcea prin buzunarele unor şefi din CSM Ploieşti. 

Dar vă spunem că prin respectivele acte adiţionale a fost modificat inclusiv contractul iniţial. Spre exemplu, în luna aprilie, se reduce numărul posturilor permanente, iar Sala Olimpia, Sala Doroftei şi Bazinul Vega rămând doar cu pază de noapte şi în weekenduri. Cine o asigura paza în restul orelor, rămâne un mister...

Şi în luna februarie 2021, tot prin act adiţional, mai fusese diminuată schema de pază cu încă un post, de această dată la Stadionul Ilie Oană, dar în schimb în noiembrie 2020 se suplimentase schema cu încă 2 posturi pentru baza sportivă Teleajen, după ce fuseseră suplimentate cu încă 3 la fostul Liceu Mrazek. În schimb, tot prin act adiţional, în ianuarie 2020, tariful firmei de pază creşte la 16, 41 lei/oră. Cu atâtea schimbări şi suplimentări, cred că nici reprezentanţii CSM, dar nici cei ai firmei de pază nu mai ştiau câte posturi au prin contract, dar cu siguranţă ştiau câţi bani trebuie să încaseze. 

O informaţie de ultimă oră arată că paza bazelor sportive ar fi dus la un adevărat război între şefii clubului. Serviciile de pază au fost scoase pe SEAP şi a fost încheiat un nou contract cu o altă firmă care a oferit un tarif de 12, 41 lei/oră. Iniţiativa a stârnit un scandal uriaş, iar de la 1 februarie, cel mai probabil cei de la Thunder vor reveni la CSM Ploieşti.

Că doar, aşa-i în tenis....nu contează economia la bugetul clubului, ci doar cine te recomandă....







Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro