Joi, 25 aprilie 2024 - 8:28:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


31 de milioane pentru restaurarea Arcului de Triumf din Bucureşti


9 februarie 2012

arcArcul de Triumf din Bucureşti va fi consolidat şi restaurat, în urma unei investiţii de 31 de milioane de lei, după ce MDRT şi Primăria Capitalei au semnat miercuri un contract de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR). Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că elaborarea documentaţiei a întârziat semnarea contractului şi că procedurile de acces la fondurile europene trebuie simplificate.

"După trei ani şi jumătate reuşim... Am avut şi noi derapajele noastre, mă refer la alcătuirea documentaţiei. A durat foarte mult şi poate că e un prilej să spunem că cineva trebuie să revizuiască totuşi, pentru că şuturile tot noi le luăm şi ni se spune că nu facem absorbţie", a spus el.

Investiţia în restaurarea Arcului de Triumf va fi de 31 de milioane de lei, dintre care 22 de milioane de lei vor fi fonduri nerambursabile.

"Dorim ca această lucrare să dureze cât mai puţin. Ambiţia mea este ca la 1 decembrie să se defileze pe acolo", a mai spus Oprescu.

Tot miercuri au fost semnate contractele de finanţare pentru alte două proiecte, care vizează modernizarea urbanistică a zonei cuprinse între Bd. Iuliu Maniu, Şos. Virtuţii, Aleea Politehnicii şi Aleea Cetăţuia (din cartierul Militari).

Acordurile au fost semnate de ministrul Dezvoltării şi primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş.

"Proiectul Modernizare urbanistică: străzi, trotuare, parcări în cartierul Militari, zona 1 urmăreşte, printre altele, dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii stradale din zonă, trotuare, alei, parcări şi alte lucrări edilitare şi reabilitarea şi/sau modernizarea carosabilului. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 de luni, este de 31.870.033,20 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 23.291.552,75 de lei. Prin proiectul Modernizare urbanistică: spaţii verzi în cartierul Militari, zona 1 se vor realiza lucrări de reabilitare şi modernizare a unor alei pietonale şi amenajarea unor spaţii de zonă verde. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 de luni, este de 27.181.199,16 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 21.481.915,46 de lei", potrivit MDRT.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro