Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 9:45:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Procurorii cer prelungirea arestului la domiciliu pentru patronul Fermei Dacilor, implicate în incendiul de la Crăciun


25 martie 2024




Procurorii au solicitat Judecătoriei Ploieşti prelungirea arestului la domiciliu pentru Cornel Dinicu, patronul de facto al Fermei Dacilor, complexul devastat în incendiul din noaptea de Crăciun. Cornel Dinicu este acuzat de distrugere din culpă, care a avut consecinţe dramatice.

În urma incendiului, în care opt persoane, inclusiv trei copii, au pierit, Cornel Dinicu şi administratorii complexului, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, sunt acuzaţi de neglijenţă gravă în construcţia şi administrarea complexului. Conform anchetei, clădirile au fost ridicate fără avize şi autorizaţii corespunzătoare, iar chiar şi demersurile ulterioare pentru legalizare au fost efectuate în mod neconform cu legea.

Mai mult, Ferma Dacilor nu dispunea de autorizaţie de securitate la incendiu, iar racordarea la reţeaua electrică era subdimensionată pentru necesităţile unui complex de acest gen, potrivit informaţiilor furnizate de procurori.

Magistraţii de la Judecătoria Ploieşti urmează să analizeze cererea procurorilor şi să decidă asupra prelungirii măsurii preventive în cazul lui Cornel Dinicu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro