Vineri, 29 martie 2024 - 4:09:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Secretar de stat în Ministerul Economiei, declarat incompatibil de ANI


25 februarie 2014

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Dumitru Enache, secretar de stat la Ministerul Economiei.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 21 februarie - 31 octombrie 2013, Dumitru Enache a deţinut simultan atât funcţia de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator - membru în consiliul de administraţie în cadrul SC E.Gran SA, precum şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul Enache D. Dumitru-Dan Persoană Fizică Autorizată.

Astfel, el a încălcat dispoziţiile potrivit cărora: "Funcţia de secretar de stat este incompatibilă cu: (...) funcţia de (...) administrator, membru al consiliului de administraţie (...) la societăţile comerciale (...), calitatea de comerciant persoană fizică".

Potrivit legii, "persoana (...) faţă de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului"


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro