Vineri, 29 martie 2024 - 7:07:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un oraş din România face un parc plin de verdeaţă în locul unei fabrici ruinate


19 februarie 2015

O fostă fabrică din Mangalia unde se făceau plăci de beton se va transforma într-un parc. Spaţiul verde se va întinde pe trei hectare, iar autorităţile spun că nu vor exista restaurante sau tarabe, ci doar spaţii de relaxare. Parcul va fi gata până la sfârşitul anului, relatează digi24.ro.

Parcul Evergreen, care va fi plin de alei pietonale şi de verdeaţă, va fi construit pe ruinele staţiei de betoane din Mangalia, adică în apropierea căii ferată ce leagă Constanţa de Vama Veche.

Autorităţile locale din Mangalia spun că este un proiect futurist, un loc în care spaţiul verde va domina.

„Vom construi o pistă pentru roller-skateri, o să fie nişte fântâni arteziene, plus mobilierul urban, sanitarele se vor reabilita”, a povestit Ciprian Popa, şeful serviciului proiecte din cadrul Primăriei Mangalia.

În plus, autorităţile promit că în tot parcul nu vor exista tarabe, magazine sau restaurante. „Este exclus să vorbim de un parc cu activităţi comerciale. Oraşul nu e foarte mare, avem peste tot, aşa că nu trebuie să aglomerăm un parc”, a explicat Cristian Radu, primarul oraşului Mangalia.

Valoarea proiectului este de patru milioane de euro, bani europeni, iar reprezentanţii Primăriei aşteaptă acum fondurile pentru ca, în cel mult două luni, să înceapă lucrările.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro