Vineri, 29 martie 2024 - 11:43:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cărţile de identitate electronice, amânate pentru 2014


21 iunie 2013

Introducerea cărţilor de identitate electronice, programată pentru data de 1 iulie, a fost amânată din nou, pentru anul viitor, după ce comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor au formulat mai multe amendamente, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

 

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) din MAI, termenul pentru emiterea documentelor de identitate electronice, programat pentru data de 1 iulie, a fost amânat pentru 2014.

Potrivit sursei citate, cartea electronică va fi opţională iar cetăţenii vor putea, în continuare, să opteze pentru documentele de identitate clasice.

"Amendamentele formultate asupra proiectului vizează modificarea termenului privind realizarea platformei-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cărţii electronice de identitate, care va fi prorogat pentru anul următor, stabilirea altui termen pentru generalizarea activităţii de emitere a cărţii de identitate la nivel naţional faţă de cel prevăzut (şase luni), precum şi eliminarea normelor referitoare la preschimbarea actelor de identitate, respectiv analizarea calendarului urmează a fi efectuată după desfăşurarea activităţii de generalizare a implementării noilor acte de identitate", arată DEPABD.

Nu este pentru prima dată când termenul prevăzut pentru introducerea cărţii electronice este prelungit.

Termenul prevăzut iniţial pentru emiterea acestui document a fost 1 ianuarie 2003 şi a fost amânat succesiv de Executiv până la 1 ianuarie 2006 şi, ulterior, până la 1 ianuarie 2009.

Noua extindere a termenului a fost atunci explicată de Guvern prin faptul că îndeplinirea acestui obiectiv este condiţionată de modernizarea Sistemului Naţional Informatic de Evidenţă a Populaţiei şi că platforma-pilot de constituire a sistemului informatic pentru emiterea cărţii electronice de identitate va fi realizată începând cu 1 iulie 2010.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro