Vineri, 29 martie 2024 - 12:11:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Romsilva: Este nevoie de plantarea a 19.000 ha de perdele forestiere pentru protecţia drumurilor


5 februarie 2014

Directorul Romsilva Adam Crăciunescu a declarat că este nevoie de plantarea a aproximativ 19.000 de hectare de perdele forestiere pentru protecţia drumurilor, ceea ce s-ar putea realiza, cu un program coerent, în 10 ani.

Crăciunescu a susţinut, marţi, o conferinţă de presă, în care a abordat subiectul perdelelor forestiere ce ar trebui realizate pentru protecţia drumurilor în cadrul unui program naţional, conform unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului din 23 decembrie.

Potrivit acestuia, necesarul de perdele forestiere pentru protecţia căilor de comunicaţie ar fi de aproximativ 19.000 de hectare, dintre care au fost deja realizate 740 de hectare pe terenurile în administrarea Romsilva şi 1.300 de hectare pe alte proprietăţi.

Cea mai mare parte din terenurile pe care ar trebui plantate perdelele forestiere sunt în proprietate privată, a precizat Crăciunescu, făcând un apel către proprietari să facă parte din program şi să permită plantarea, rămânând astfel în posesia terenului şi primind o rentă (de 10 ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior) până la închiderea stării de masiv (realizarea independenţei biologice a plantaţiei), adică timp de cinci - şase ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro