Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:31:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


SUA trimit mai mulţi soldaţi în România


1 aprilie 2014

SUA vrea să aducă încă 600 de militari americani şi avioane pentru misiunile specifice. Astfel, numărul total al soldaţilor americani din România ar ajunge la 1.600.

Militarii americani din Joint Task Force East s-au instalat, în vara anului 2010, în noua bază în valoare de 50 de milioane de dolari din oraşul Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, care poate găzdui 1.600 de militari.

Şeful Biroului de relaţii publice al Joint Task Force East, locotenent-colonelul Daniel Herrigstad, a anunţat, în noiembrie 2009, că baza militară poate găzdui până la 1.600 de militari din cadrul trupelor terestre, forţelor aeriene şi navale şi va fi folosită în comun de militarii români şi americani.

Traian Băsescu a transmis Parlamentului o informare în acest sens. În scrisoare, şeful statului informează că SUA cer României sprijin pentru extinderea operaţiunilor militare de la baza Mihail Kogălniceanu.

Legea 291/2007 prevede că înfiinţarea pe teritoriul României a unor comandamente ori baze militare străine sau reprezentanţe militare ale unor organizaţii internaţionale se face cu aprobarea Parlamentului.

Potrivit actului normativ, intrarea şi staţionarea forţelor armate străine în România sau tranzitarea teritoriului naţional de către acestea, în scopul pregătirii şi/sau desfăşurării de operaţii militare, potrivit angajamentelor asumate de România prin tratate internaţionale, se aprobă de către Preşedintele României la propunerea primului-ministru, după consultarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Preşedintele României informează Parlamentul despre decizie, în termen de 5 zile de la luarea acesteia, iar dacă Parlamentul este în vacanţă, de la începerea sesiunii ordinare sau extraordinare, după caz.

Sursa foto: www.ziuaconstanta.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro