Duminică, 28 aprilie 2024 - 7:01:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dacian Cioloş negociază în Canada eliminarea vizelor


16 iunie 2016

Premierul Dacian Cioloş se află în Canada, la Ottawa, unde încearcă să-i convingă pe oficiali să renunţe la vizele pt români. Şeful executivului are programate întâlniri cu premierul Canadei, dar şi cu membri ai comunităţii româneşti.

Eliminarea vizelor este o chestiune politică, aşa că premierul a discutat-o cu şefii celor două camere ale parlamentului federal de la Ottawa. Reticenţele canadienilor ţin în special de faptul că România şi Bulgaria nu sunt în Schengen.

De altfel, luna trecută, prim miniştrii celor două ţări au trimis guvernului canadian o scrisoare comună, în care explică inclusiv faptul că aceste reticenţe nu sunt întemeiate. Prin urmare, Dacian Cioloş a pledat şi cauza Sofiei. El a explicat că nu există motive ca românii şi bulgarii să fie trataţi discriminatoriu faţă de ceilalţi cetăţeni europeni.

România a transmis în mai multe rinduri, pe un ton diplomatic, că, în condiţiile păstrării vizelor, ar putea veni cu obiecţii la încheierea acordului de liber schimb dintre Canada şi Uniunea Europeana.

Sursa: TVR


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro