Marţi, 27 februarie 2024 - 10:13:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câinii fără stăpân nu mai pot fi eutanasiaţi


24 iunie 2014

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat normele de aplicare a legii şi a dat astfel câştig de cauză unei organizaţii nonguvernamentale. Aceasta a contestat normele în instanţă pentru că le-a considerat abuzive, restrictive şi în contradicţie cu legea în sine.

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia în favoarea organizaţiei internaţionale Vier Pfoten, suspendând normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân.

Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, Hotărârea de Guvern este suspendată în întregime.

Efectul imediat este acela că legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare şi, drept consecinţă, nu mai există un cadrul legal pentru reglementarea capturării şi uciderii câinilor fără stăpân.

Hotărârea de Guvern 1059/2013 pentru aplicarea legii de gestionare a câinilor fără stăpân a intrat în vigoare în octombrie 2013, după ce un copil şi-a pierdut viaţa în urma atacului unor câini.

Normele de aplicare a legii au fost emise în decembrie 2013.

Până în prezent, mii de câini au fost ucişi în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti, ceea ce a atras critici ale normelor de aplicare, inclusiv contestarea acestei HG la Curtea de Apel.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 februarie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro