Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunţat lansarea unui nou fond de investiţii, numit ,,Breakthrough Energy Ventures”, afacere pentru care va fi susţinut de alţi miliardari celebri. Proiectul va avea o valoare de 1 miliard de dolari destinat găsirii şi dezvoltării de soluţii tehnologice nepoluante la problema energetică, cu obiectivul stopării încălzirii globale.
,,Breakthrough” este susţinut, în prima fază, de 20 de investitori, printre care se mai numără: Mark Zuckerberg (directorul executiv al Facebook), Jack Ma (preşedintele Alibaba), Jeff Bezos (fondatorul Amazon.com), Marc Benioff (fondatorul Salesforce.com), Richard Branson (fondatorul Virgin Group) şi George Soros.
Acest fond vine în ajutorul cercetărilor privind energiile nepoluante şi tehnologiile de reducere a emisiilor globale de gaze cu efect de seră pentru a contribui la atingerea obiectivului fixat anul trecut prin Acordul de la Paris şi anume limitarea creşterii temperaturii globale la maxim 2 grade Celsius în raport cu perioada preindustrială şi stabilizarea ei la 1,5 grade Celsius în raport cu aceeaşi perioadă.
Chimie solară: conversia luminii solare în combustibil
Sistemele fotovoltaice realizeaza conversia directa a energiei radiatiei solare in energie electrica, fara o poluare sonora si fara emisia unor gaze poluante in mediul ambiant. Sistemele fotovoltaice au fost folosite la inceput pentru a echipa satelitii, dupa aceea pe scara mai larga la echiparea ceasurilor electronice precum si a unor calculatoare. In ultimii 20 de ani sute de mii de sisteme fotovoltaice au fost instalate in toata lumea. Ele sunt folosite in orase mici, precum si in sate in care implementarea unui astfel de sistem este mai rentabila decat conectarea la reteaua electrica sau folosirea de baterii / minigeneratoare de curent. Astfel de sisteme au functionat perioade lungi de timp in domenii ca pomparea apei, electrificarea unor localitati sau case izolate, gestionarea unor rezerve de apa, aparate de taxat pentru parcari, telecomunicatii sau protectie catodica.
Bateria reîncărcabilă revoluţionează lumea auto
În contextul noilor politici mondiale pentru un mediu sănătos, automobilele electrice au revenit în atenţia specialiştilor din întreaga lume. Provocarea inventării unui astfel de automobil nu este o noutate. Primul automobil electric a fost realizat în anul 1884, de către Thomas Parker, la Londra. Vehiculul era dotat cu baterii reîncărcabile, de mare capacitate şi a fost construit ca o soluţie pentru a diminua poluarea din capitala Regatului Unit. Proiectul nu a avut însă succes şi la presiunea producătorilor de automobile, fabricarea maşinilor electrice a fost stopată.
Colector solar
Spre deosebire de panourile solare fotovoltaice, un colector solar este o instalaţie ce captează energia solară conţinută în razele solare şi o transformă în energie termică. Deoarece aproape întreg spectrul radiaţiei solare este utilizat pentru producerea de energie termică, randamentul acestor colectoare este ridicat fiind în jur de 60 % – 75 % raportat la energia razelor solare incidente.
Ideea utilizării efectului termic al radiaţiei solare este veche. Încă din antichitate Arhimede a incendiat flota romană concentrând razele solare cu ajutorul oglinzilor.
TITLURILE ZILEI:
• Trei ploieşteni, amendaţi pentru că au transformat oraşul în groapă de gunoi • Elevi şi studenţi, în stradă după ce Guvernul a anunţat le taie bursele • Filtre-surpriză la primele ore ale dimineţii! Poliţia rutieră din Prahova, în ofensivă împotriva accidentelor • Ai dat foc grădinii? Pregăteşte portofelul! Amenzile ajung până la 15.000 de lei! • Trei ploieşteni, amendaţi pentru că au transformat oraşul în groapă de gunoi • Elevi şi studenţi, în stradă după ce Guvernul a anunţat le taie bursele • Filtre-surpriză la primele ore ale dimineţii! Poliţia rutieră din Prahova, în ofensivă împotriva accidentelor • Ai dat foc grădinii? Pregăteşte portofelul! Amenzile ajung până la 15.000 de lei!
Bill Gates a prezis 3 inovaţii care vor revuloţiona lumea
11 februarie 2017
Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Guvernul Bolojan face "victime": 11 comune din Prahova, rămân fără viceprimari!
-
Vara plină de evenimente în Prahova. O săptămână încărcată de poveşti, oameni şi emoţii
-
Ucigaşul cu toporul din Lipăneşti. Tânără de 22 de ani, lovită mortal în plină zi. Agresorul a fost prins la scurt timp!
-
Lovită pe trecerea de pietoni, o femeie din Ploieşti a murit la spital. Fiul cere ajutor pentru a afla adevărul
-
11 suflete, printre care un bebeluş, lăsate sub cerul liber după un incendiu devastator. Apel la umanitate!
-
Femeie aproape ucisă în bătaie de un bărbat care fusese pus în libertate cu câteva ore în urmă
-
EXCLUSIV VIDEO Nico, surpriza banchetului claselor a 8 a de la Colegiul de Artă Carmen Sylva Ploiesti
-
Groapă de gunoi cuprinsă de flăcări azi-noapte, în Prahova
-
Barajul Paltinu rămâne intact! Operaţiunea de golire s-a blocat înainte să înceapă! Ce au descoperit inginerii
-
Acuzaţii grave după o operaţie de peritonită. O fetiţă din Ploieşti, cu corp străin uitat în abdomen
Anul - ediţia nr. 3786
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 iulie 2025
Autentificare
Autentificare