Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunţat lansarea unui nou fond de investiţii, numit ,,Breakthrough Energy Ventures”, afacere pentru care va fi susţinut de alţi miliardari celebri. Proiectul va avea o valoare de 1 miliard de dolari destinat găsirii şi dezvoltării de soluţii tehnologice nepoluante la problema energetică, cu obiectivul stopării încălzirii globale.
,,Breakthrough” este susţinut, în prima fază, de 20 de investitori, printre care se mai numără: Mark Zuckerberg (directorul executiv al Facebook), Jack Ma (preşedintele Alibaba), Jeff Bezos (fondatorul Amazon.com), Marc Benioff (fondatorul Salesforce.com), Richard Branson (fondatorul Virgin Group) şi George Soros.
Acest fond vine în ajutorul cercetărilor privind energiile nepoluante şi tehnologiile de reducere a emisiilor globale de gaze cu efect de seră pentru a contribui la atingerea obiectivului fixat anul trecut prin Acordul de la Paris şi anume limitarea creşterii temperaturii globale la maxim 2 grade Celsius în raport cu perioada preindustrială şi stabilizarea ei la 1,5 grade Celsius în raport cu aceeaşi perioadă.
Chimie solară: conversia luminii solare în combustibil
Sistemele fotovoltaice realizeaza conversia directa a energiei radiatiei solare in energie electrica, fara o poluare sonora si fara emisia unor gaze poluante in mediul ambiant. Sistemele fotovoltaice au fost folosite la inceput pentru a echipa satelitii, dupa aceea pe scara mai larga la echiparea ceasurilor electronice precum si a unor calculatoare. In ultimii 20 de ani sute de mii de sisteme fotovoltaice au fost instalate in toata lumea. Ele sunt folosite in orase mici, precum si in sate in care implementarea unui astfel de sistem este mai rentabila decat conectarea la reteaua electrica sau folosirea de baterii / minigeneratoare de curent. Astfel de sisteme au functionat perioade lungi de timp in domenii ca pomparea apei, electrificarea unor localitati sau case izolate, gestionarea unor rezerve de apa, aparate de taxat pentru parcari, telecomunicatii sau protectie catodica.
Bateria reîncărcabilă revoluţionează lumea auto
În contextul noilor politici mondiale pentru un mediu sănătos, automobilele electrice au revenit în atenţia specialiştilor din întreaga lume. Provocarea inventării unui astfel de automobil nu este o noutate. Primul automobil electric a fost realizat în anul 1884, de către Thomas Parker, la Londra. Vehiculul era dotat cu baterii reîncărcabile, de mare capacitate şi a fost construit ca o soluţie pentru a diminua poluarea din capitala Regatului Unit. Proiectul nu a avut însă succes şi la presiunea producătorilor de automobile, fabricarea maşinilor electrice a fost stopată.
Colector solar
Spre deosebire de panourile solare fotovoltaice, un colector solar este o instalaţie ce captează energia solară conţinută în razele solare şi o transformă în energie termică. Deoarece aproape întreg spectrul radiaţiei solare este utilizat pentru producerea de energie termică, randamentul acestor colectoare este ridicat fiind în jur de 60 % – 75 % raportat la energia razelor solare incidente.
Ideea utilizării efectului termic al radiaţiei solare este veche. Încă din antichitate Arhimede a incendiat flota romană concentrând razele solare cu ajutorul oglinzilor.
TITLURILE ZILEI:
• Prahova vibrează de evenimente în săptămâna 19–25 mai: cultură, concerte şi cai putere • Nicuşor Dan, preşedinte. Începe jocul marilor decizii de stat • Prahova vibrează de evenimente în săptămâna 19–25 mai: cultură, concerte şi cai putere • Nicuşor Dan, preşedinte. Începe jocul marilor decizii de stat
Bill Gates a prezis 3 inovaţii care vor revuloţiona lumea
11 februarie 2017
Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Cutremur la Teatrul „Toma Caragiu”. Andi Vasluianu, vizat de concedieri! Actorii şi angajaţii sar în apărarea directorului Mihaela Rus
-
Fost preot găsit spânzurat în podul casei
-
Sinaia, orasul cu care nu te poti plictisi! Protest împotriva abuzurilor din localitate!
-
Un bărbat şi-a pierdut viaţa sub roţile trenului, în Prahova
-
Cristina Deleanu, actriţa născută la Ploieşti, a plecat dintre noi. O viaţă dedicată scenei şi publicului
-
Sfidare totală la Breaza. Hidro Prahova ia bani pe apă infestată, iar şeful ANPC este trimit la "treaba lui"
-
O zi pe an, şansă la vindecare, Ce se petrece la Ghighiu în Vinerea Luminată
-
Ziua Moaşei, sărbătorită cu emoţie la Maternitatea din Ploieşti
-
Prahoveni în stradă pentru reluarea turului II la prezidenţiale
-
Noapte fatală pe un drum din Prahova. Două vieţi pierdute într-un accident cumplit
Anul - ediţia nr. 3753
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 mai 2025
Autentificare
Autentificare