Marţi, 19 martie 2024 - 1:53:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pregătiţi-vă de programul “Rabla” la iPhone


5 septembrie 2013

Apple ia în considerare demararea unui program de răscumpărare a modelelor mai vechi de iPhone, un fel de program Rabla pentru telefoane pe care mulţi nu şi le permit.
 
Apple are câteva motive să facă asta, scrie Businessweek.com. Mutarea dă companiei acces la o sursă de telefoane uşor uzate pe care le poate vinde în alte pieţe din lume, ceea ce devine tot mai important în condiţiile în care pieţele din Vest au ajuns să fie saturate cu smartphones. Industria şi-a sporit interesul pentru telefoanele mai vechi ale clienţilor din acest motiv.
 
Când T-Mobile a anunţat un plan care să permită clienţilor săi să-şi ofere cât mai des telefoanele pentru răscumpărare, un executiv al companiei a spus unul din motivele pentru care au făcut asta a fost crearea unei pieţe pentru telefoanele uzate.
 
Apple  oferă deja un program de reciclare prin site-ul propriu. Dar dând clienţilor o cale de comercializare a telefoanelor lor în schimbul unui credit imediat pentru un model mai nou reprezintă de fapt un stimulent acordat acestora pentru a intra în magazinele de retail ale Apple, fiind ispitiţi de accesoriile cu marje înalte şi în primul rând pentru ţinerea unei legături cât mai strânse cu Apple.
 
Câştigul Apple ar putea ajunge să fie o pierdere pentru operatorii de wireless care vând iPhones prin magazinele lor de retail. Un program de răscumpărare ar putea de asemenea să ţină clienţii iPhone să nu migreze la alţi producători, în special către Samsung. Desigur, aceasta nu ar fi o mare problemă pentru Apple: Un sondaj realizat pentru Fortune luna aceasta a arătat că 20% din clienţii noi pentru iPhone au venit dinspre telefoane cu Android, în timp ce doar 7% din cei care au cumpărat Samsung au migrat dinspre Apple.
 
În plus, planurile Apple nu includ oferte în numerar pentru modelele vechi. În fapt, doar clienţii care urmăresc trecerea la un telefon mai performant vor fi eligibili pentru a primi un bonus în schimbul modelului vechi, de forma unui card cadou încărcat cu valoarea de tranzacţionare a dispozitivului vechi. Dacă telefonul nou va costa mai puţin decât cel răscumpărat de Apple,clientul va putea cheltui diferenţa în magazinele Apple. Dar nu va plăti pentru cei care se uită după un Galaxy S4.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:


















Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook






















ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro