Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:59:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Probleme pentru UNPR: DNA a făcut percheziţii la partid


15 ianuarie 2016

În luna decembrie, procurorii DNA au mers la sediul UNPR şi au făcut percheziţii. Ei au ridicat mai multe documente. Suspiciuni că au fost cheltuiţi în mod ilegal banii partidului. Conducerea ar fi deturnat fondurile pentru sinistraţi.

UNPR ar fi strâns bani pentru sinistraţi, dar fondurile ar fi fost cheltuite pentru partid, procurorii urmând a face audieri după ce au declanşat urmărirea penală in rem.

UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate privind Fondul Solidaritatea, constituit în 2010 pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară, a anunţat, vineri, formaţiunea condusă de Gabriel Oprea.

DNA a solicitat, în decembrie 2015, documente privind modul de constituire a Fondului Solidaritatea şi destinaţia finală a sumelor încasate în acest cont, informează UNPR într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Partidul precizează că, în mai 2010, UNPR a anunţat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară.

"UNPR a lansat, la acel moment, o invitaţie către politicieni, parlamentari, agenţi economici şi către toţi cei care doreau să contribuie, să facă donaţii în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donaţii în cont, din veniturile personale. Ulterior, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelaşi scop – diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a vărsat, în data de 12.10.2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donaţii cu această destinaţie. UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate'', se arată în comunicat.

Anchetatorii DNA au deschis un dosar şi au început urmărirea penală in rem, pentru fapte privind modul de cheltuire a banilor UNPR. Sursele citate nu au putut preciza care sunt infracţiunile cercetate de procurorii DNA şi nici ce membri ai UNPR ar putea fi vizaţi în acest caz, dar au arătat că se vor face audieri în acest dosar, în cursul firesc al anchetei.

Gabriel Oprea a deschis în mai 2010, în numele UNPR, Fondul Solidaritatea, la Banca Română pentru Dezvoltare. Săptămânal, sumele depuse în cont urmau a fi direcţionate către Trezoreria Statului, toate donaţiile fiind date publicităţii, anunţa cu acel prilej partidul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro