Joi, 1 octombrie 2020 - 3:56:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Zi decisivă în PDL/ Udrea contra Blaga


23 martie 2013

5.000 de democrat-liberali aleg azi liderul partidului în cadrul unui congres care are loc la capătul unei campanii interne aflată sub auspiciile grupării în două tabere de influenţă. La evenimentul de la Romexpo va participa şi Traian Băsescu, şeful statului exprimându-şi opţiunea pentru viitorul partidului.

Convenţia Naţională a PDL îi va pune faţă în faţă pe actualul preşedinte Vasile Blaga şi pe pretendenta Elena Udrea, fiind de aşteptat ca discursurile celor doi să fie axate pe discursuri tăioase, cu mesaje directe. Cotată cu şanse practic nule să convingă majoritatea delegaţilor, Monica Macovei va juca pe o strategie aparent simplă: să rupă cât mai multe voturi din tabăra lui Vasile Blaga, urmând să împingă astfel confruntarea Blaga-Udrea în turul al doilea. Cele câteva procente pe care le-ar obţine moţiunea reformiştilor vor fi primite, ulterior, de echipa fostului ministru al Dezvoltării.

Câştigătorul este cel care obţine jumătate plus unu din numărul de voturi valabil exprimate, iar dacă niciunul dintre candidaţi nu ia acest scor, va fi organizat al doilea tur de scrutin între primii doi clasaţi.

Organizatorii au pregătit 15 mii de buletine de vot în eventualitatea turului doi, luând în considerare toate variantele, acestea fiind ştampilate şi semnate de câte un reprezentant al fiecărui candidat. Delegaţii vor vota în 4 sectoare din sala Romexpo, în ordine alfabetică.

Cele trei tabere oficiale mizează pe acelaşi lucru: anume faptul că va fi foarte greu pentru preşedinţii de filiale să dicteze votul pentru sutele de delegaţi care revin fiecărui judeţ. În privinţa corectitudinii votului, Comisia de Organizare a alegerilor a stabilit ca cele trei moţiuni să aibă fiecare câte un reprezentant care să supravegheze scrutinul. Per total, delegaţii vor avea la dispoziţie 80 de cabine de vot şi 24 de urne.,aceştia urmând să taie două dintre cele trei numele tipărite în buletin, numele rămas netăiat reprezentând opţiunea pentru şefia PDL. Lupta pentru putere în PDL nu se va finaliza, însă, o dată cu congresul de sâmbătă.

O dată cu preşedintele partidului, delegaţii vor vota şi preşedinţii comisiilor interne de integritate şi statut şi, respectiv, de revizie şi control.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(123 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 septembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro