Joi, 18 aprilie 2024 - 10:31:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cod portocaliu de inundaţii


3 septembrie 2014

Hidrologii au emis COD PORTOCALIU de inundaţii pentru mai multe râuri din ţară, valabil pe 3 septembrie în intervalul orar 15-24.

Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe râurile mici (afluenţi ai Dunării) din  extremitatea sudică a  judeţului Caraş-Severin, respectiv dinextremitatea sudică a judeţului Mehedinţi amonte de Orşova.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate  mai mare în bazinul inferior al râului Berzeasca şi în bazinele hidrografice Boşneag, Odăile, Cameniţa şi Oreviţa-judeţul Caraş-Severin.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro