Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:03:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Luare de ostatici într-o cafenea din Sydney


15 decembrie 2014

Cel puţin un individ înarmat a luat ostatice mai multe persoane într-o cafenea din Sydney, Australia. Potrivit imaginilor prezentate de televiziuni, la unul din geamurile localului este afişat un steag negru ce poartă însemne islamice, iar ostaticii sunt ţinuţi la ferestre, cu mâinile ridicate.  

 Criza ostaticilor din cafenea durează de mai bine de şapte ore. Poliţia a confirmat că a luat legătura cu individul înarmat care se află în cafenea. Între timp, cinci dintre ostatici au reuşit să iasă din cafenea. Nu este clar câţi au mai rămas înăuntru.

Marele muftiu al Australiei a condamnat atacul din cafeneaua Lindt. Aceasta este situată într-o piaţă din centrul cartierului financiar şi comercial al oraşului Sydney, într-o zonă intens circulată de pietoni.

Însemnele de pe steagul din vitrina cafenelei, în limba arabă, reprezintă jurământul de credinţă faţă de islam, Shahada. Drapelul este susţinut de câţiva ostatici, puşi să stea la geam cu mâinile sus.

Poliţia a izolat o arie vastă din cartierul de afaceri din centrul metropolei australiene, acolo unde se află cafeneaua, şi a avertizat populaţia să evite zona, care este supravegheată din aer de elicoptere.

Directorul reţelei care deţine cafeneaua spune că înăuntru sunt cel puţin 10 membri ai personalului şi 30 de clienţi. Incidentul s-a produs în jurul orei locale 10:00.

Presa locală relatează că Opera din Sydney a fost evacuată după ce un pachet suspect a fost găsit în clădire.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro