Joi, 28 martie 2024 - 3:37:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trenuri blocate din cauza gerului


14 decembrie 2012

Mai multe trenuri sunt blocate pe ruta Bucureşti – Ploieşti, din cauza gerului. Mii de oameni sunt blocaţi în vagoane.

Directorul general CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a spus,că potrivit estimărilor sale, peste 1.000-2.000 de oameni ar putea fi blocate în trenuri, majoritatea fiind, foarte probabil, navetişti care plecaseră dimineaţa spre serviciu.

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Transporturilor, liniile ferate cu circulaţie restricţionată din cauza temperaturilor foarte scăzute sunt Adjud - Ghimeş (limitare de 40-50 km/h), Adjud - Pufeşti (limitare la 40-50 km/h), Buzău - Făurei (limitare la 30 km/h) şi Valea Călugărească - Buzău (limitare la 40-50 km/h).

Directorul CFR Călători le-a transmis oamenilor să se informeze, înainte de a pleca spre gară, care sunt condiţiile de circulaţie pe calea ferată şi întârzierile, pentru a nu fi nevoiţi să aştepte în frig.

Problemele s-au înregistrat pe ruta Bucureşti - Ploieşti. "Acolo, în zona Crivina, este principala magistrală a ţării, aici alăturându-se trenurile dinspre Ardeal şi Moldova. Iar când există un asemenea moment de restricţionare a vitezei, traficul este puternic afectat", a precizat Roşeanu, care a explicat că unul dintre trenurile cu probleme a staţionat aproape 160 de minute, înainte de a-şi relua cursa. "Una dintre linii este defectă, iar pe cealaltă se circulă cu sub 20 km/h, de la 140/h. Din acest motiv trenurile trebuie să se oprească pentru a aştepta eliberarea liniei", a explicat directorul general al CFR Călători.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro