Vineri, 29 martie 2024 - 9:13:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Statul Islamic l-a decapitat pe al doilea ostatic japonez. Japonia vrea autentificarea imaginilor


1 februarie 2015

Organizaţia teroristă Stat Islamic l-a decapitat pe cetăţeanul nipon pe care îl ţinea ostatic, Kenji Goto, conform unei înregistrări prezentate pe un site jihadist.

Înregistrarea video prezintă un ostatic în ţinută portocalie stând în genunchi şi, alături de el, în picioare, un bărbat mascat, îmbrăcat în negru, ţinând un cuţit în mână. Acesta din urmă se adresează Guvernului japonez, afirmând că este responsabil de moartea ostaticului.

Japonia cere autentificarea imaginilor.

Gruparea Statul Islamic a ameninţat, marţi, că va executa un ostatic japonez şi un pilot iordanian, dacă Ammanul nu va elibera o jihadistă irakiană, aflată în închisoare şi condamnată la moarte, potrivit unei înregistrări video, difuzate marţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Înregistrarea, postată pe site-urile jihadiste, arată o fotografie cu ostaticul japonez Kenji Goto, care ţine fotografia pilotului iordanian capturat de SI, Maaz al-Kassasbeh. În înregistrare se aude presupusa voce a lui Goto, care formulează ameninţarea.

În vârstă de 44 de ani, jihadista Sajida al-Rishawi este deţinută într-o închisoare iordaniană, de la condamnarea sa la moarte, în septembrie 2006, pentru acte teroriste datând din 9 noiembrie 2005. În acea zi, trei atentate sinucigaşe, comise în special de soţul ei, au devastat trei hoteluri din Amman, provocând 60 de morţi.

Kenji Goto, jurnalist independent, este probabil ţinut ostatic de la sfârşitul lunii octombrie 2014.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro