Joi, 1 decembrie 2022 - 10:19:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Patru români, condamnaţi pentru că au furat monede aruncate de turişti la Turnul Londrei


10 februarie 2015

Patru români au fost condamnaţi în Marea Britanie după ce au furat 350 de lire sterline din banii aruncaţi de turişti în şanţul din faţa Porţii Trădătorilor, la intrarea în Turnul Londrei, şi destinaţi Royal British Legion.

Cei patru români au sărit în şanţul din faţa Porţii Trădătorilor, prin care mulţi deţinuţi au intrat în castel şi nu au mai ieşit în viaţă. Ei au sustras monede în valoare totală de 350 de lire sterline, aruncate de turişti şi au încercat să fugă, dar un martor ocular a strigat la ei şi a dat alarma. Hoţii au fost arestaţi la faţa locului sâmbătă, 31 ianuarie, şi inculpaţi pentru furt, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Cei patru români, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, au pledat vinovat pentru furt în faţa unui tribunal din Londra şi au fost condamnaţi la câte şase luni de închisoare cu suspendare şi plata taxei de 16 lire sterline.

Poliţia a returnat banii furaţi după ce acuzaţii şi-au recunoscut fapta.

Milioane de turişti vizitează anual cunoscuta poartă prin care deţinuţi precum Anne Boleyn, Sir Thomas More, Catherine Howard şi Lady Jane Grey au intrat în Turn. Mulţi vizitatori aruncă monede în şanţul din faţa turnului, acestea fiind donaţii către Royal British Legion.

Potrivit Daily Mail, numărul infracţiunilor comise de români în Marea Britanie a crescut în ultimii ani. Ministerul de Interne de la Londra a publicat o statistică anul trecut care arată că dintre cei 128.000 de români care locuiesc în Marea Britanie, 361 sunt infractori.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 decembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro